Generali CEO’su Donnet’ten üst yönetimi değiştirme planı

İtalyan sigorta devi Assicurazioni Generali SpA’nın İcra Kurulu Başkanı Philippe Donnet, Reuters’ın konu hakkında bilgisi olan kişilere dayandırdığı haberine göre, İtalya’nın en büyük sigortacısının üst yönetiminde önemli işlerde kontrolü artırmak ve büyümeyi hızlandırmak için değiştirmeye çalışıyor.

Haberde mevcut görev süresi gelecek yılın başlarında bitecek CEO’nun, bu ay içinde Generali yönetim kuruluna yeniden yapılanma için bir teklif sunacağı belirtildi. Şirketin Genel Müdürü Frederic De Courtois ve Baş Yatırım Sorumlusu Timothy Ryan değişikliklerin bir parçası olarak ayrılabilecek yöneticiler arasında yer alıyor.

60 yaşındaki Donnet, sigortacının dijital dönüşümünü hızlandırmak, sigorta portföylerinin yönetimini entegre etmek ve varlık yönetimi işini geliştirmek için yönetim değişikliklerini değerlendiriyor. Generali’nin sözcüsü yorum yapmaktan kaçınırken, De Courtois ve Ryan’nda konuya yönelik yorum yapmadı.

Generali, karlılığı artırmak için maliyet kesintileri, dijitalleşme ve daha kazançlı ürünlerde genişleme ve yüksek marjlı sigortalara yöneliyor. Kasım ayında sigortacı, Covid-19 krizinden kaynaklanan bozulmalar ve bir varlık satışı net gelirin düşmesine neden olmasına rağmen, bu yıl için üç yıllık stratejisini ve mali hedeflerini açıklamıştı.

Şirket, hisse başına kazancın 2019-2021 döneminde yılda ortalama % 6 ila % 8 artmasını ve özkaynak kârlılığının da bu yıl% 11,5’in üzerinde olmasını bekliyor. Şirket, 2021 yılına kadar 300 milyon euro (365 milyon dolar) tasarruf sağlamayı planlıyor.

Sigortacıya 2013 yılında Generali İtalya CEO’su olarak katılan Donnet, 2016 yılında Mario Greco’nun yerine icra kurulu başkanı seçildi. Daha önce AXA SA için çalışan Fransız yönetici, 2019’da CEO oldu. Donnet hissedarlar toplantısında, şirketin 2021 mali sonuçlarının onaylanması çağrısında bulunana kadar görevde kalacak.