Sompo’dan dronelara sigorta konusunda ortaklık

Sompo International Holdings, ticari drone operatörlerine sigorta çözümleri sunan İngiltere merkezli bir insurtech olan Flock ile uzun vadeli bir ortaklığa girdi.

Ortaklık, ticari drone endüstrisinde ortaya çıkan kullanım durumları için kritik sigortanın kullanılabilirliğini artırmayı hedefliyor. Bu gelecek vaat eden kullanım durumları arasında drone kargo teslimatları, uçan taksi yolcu uçuşları ve drone sürü gösterileri yer alıyor.

Ortaklık sayesinde, Sompo’nun havacılık ve uzay sigortası sigortacılığı deneyimi, Flock’un gerçek zamanlı risk algoritmalarıyla birleştirilecek.

Flock’un drone sigorta ürünleri İngiltere ve Avrupa’daki binlerce pilotu kapsamak için kullanılıyor ve şirket aynı zamanda diğer özel hatlar için sigortayı yeniden keşfetmek için kendi özel teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini araştırıyor. Sompo, Flock’un büyüme stratejisini destekleyecek ve her iki şirket de esnek ve şeffaf politikalara erişimi iyileştirmek için işbirliği yapacak.

Sompo International CEO’su Julian James, “Uygulamaların çok geniş olması, küresel ticari drone pazarının 2025 yılına kadar 40 milyar ABD Dolarını aşmasının beklendiği anlamına geliyor. Flock, bu sektörde muazzam potansiyele sahip bir pazar lideri. Halihazırda benzersiz ürünler ve etkileyici bir büyüme öyküsü sunmuş olan aktarılabilir ve ölçeklenebilir bir teknolojiyi kullanan kanıtlanmış bir iş modeline sahip.” dedi.

Flock CEO’su Ed Leon Klinger ise “Flock’un riske yönelik veriye dayalı yaklaşımını Sompo International’ın önemli uzmanlığı ve yerleşik küresel dağıtım ağlarıyla birleştiren bu ortaklık, drone sigortasının küresel olarak evriminde önemli bir kilometre taşını işaret ediyor” şeklinde konuştu.