Aviva’nın Fransa ve Polonya’dan çıkışında sona yaklaşıldı

İngiliz sigorta devi Aviva Plc, Fransa ve Polonya operasyonları için alıcı arayışında zaman kaybetmek istemiyor. Reuters haber ajansının kaynaklarına göre, İngiltere merkezli sigortacı, Aviva France ve Polonya’yı almak isteyen teklif sahipleri için son tarih olarak sırasıyla 22 ve 26 Şubat’ı belirledi.

Hedefin, 2021’in ikinci çeyreğine girmeden anlaşmaları yapmak olduğu kaydedildi. Reuters, sigorta şirketi MACIF’in 3,5 milyar euroluk gösterge teklifiyle Fransa’daki paketin önünde olduğunu söyledi. Ayrıca, CEO’su yatırım şirketinin ilgisini teyit eden Eurazeo ve sigorta grubu Athora’nın da yarışmaya katıldıkları biliniyor.

İkincisi, daha önce Fransız gazetesi Le Figaro tarafından bildirildiği üzere, Athora’nın Allianz ile bir konsorsiyum oluşturduğu söyleniyor. Burada ise Alman sigortacının Aviva France’ın hayat dışı işini devralması, Athora ise yaşam biriminin peşine düşmesi.

Ayrıca Le Figaro, Generali’nin bağlayıcı olmayan bir teklifte bulunduğunu da belirtti.

Reuters haberinde İtalyan sigortacısından bahsetti, ancak Aviva’nın Fransız işiyle ilgili olarak bahsetmedi. Haber ajansına göre Generali, Allianz ve NN Group gibi Polonya ile ilgileniyor. CEO Amanda Blanc önderliğinde Aviva aktif olarak global portföyünü yeniliyor.