Hong Kong merkezli sanal banka ZA Bank sigortacılığa girdi

Hong Kong merkezli bir sanal banka olan ZA Bank, Hong Kong Sigorta Kurumu (IA) tarafından sigorta acentesi lisansı aldığını duyurdu.  Asya basınında yer alan haberlere göre, yeni lisansla, aynı ZhongAn şemsiyesi altında bulunan, yalnızca dijital bir sigorta şirketi olan ZA Insure’un acentesi olarak hareket edebilecek. Bu durum bankanın resmi lansmanından sadece 10 ay sonra gerçekleşti.

Yakın gelecekte ZA Bank, kullanıcıların ZA Bank uygulaması aracılığıyla erişebilecekleri bir dizi ZA Insure ürününü taşıyacak. Uygulama aynı zamanda kullanıcıların sigorta poliçelerini görüntülemelerine ve yönetmelerine de izin verecek. ZA Bank ve ZA Insure’a göre, “herkesin karşılayabileceği sigorta” oluşturma felsefesine bağlı kalıyorlar ve kullanıcıların temel korumaya yönelik çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kapsamlı fiyatlarla basit sigorta ürünleri sunuyorlar.

ZA International Başkanı ve ZA Insure CEO’su Wayne Xu, “Hong Kong’da bir sanal banka ile sanal bir sigortacı arasındaki ilk derinlemesine işbirliği olan ZA Bank ile ZA Insure arasındaki bu bağlantıdan çok memnunuz” dedi. ZA Bank CEO’su Rockson Hsu ise: “Bugün, Hong Kong’da aynı anda tasarruf, kredi, kart hizmetleri ve sigorta ürünleri sunabilen tek sanal banka olduk. Bu, yalnızca kullanıcılara verdiğimiz sözü yerine getirme taahhüdümüzü değil, aynı zamanda kapsamlı hizmetler sunmaya olan bağlılığımızı da göstermektedir. Bir sonraki bölüme geçerken oyunun kurallarını değiştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.