Munich Re’den akıllı ev teknolojisi firması Span’a destek

Reasürans devi Munich Re, büyümeyi desteklemek ve evler için entegre enerji çözümleri sağlamak için 20 milyon dolar toplayarak akıllı ev teknolojisi şirketi Span için bir finansman turu yönetti. Span’ın elektrik paneli, kullanıcıların evdeki enerjiyi izlemesini ve kontrol etmesini sağlayarak daha rahat ve sürdürülebilir bir yaşam sağlıyor. Munich Re Venture’ın HSB Fonu, mevcut yatırımcıların yanı sıra bu son fon turuna Amazon Alexa Fonu tarafından katıldı.

Span, 2020 yazında Span Smart Panel’i müşterilere göndermeye başladı ve ev sahiplerine erişimini daha da genişletmek ve yeni ürün teklifleri geliştirmek için bu son yatırımdan yararlanmayı planlıyor.

Munich Re Ventures Yatırım Direktörü Matthew McElhattan “Yatırımcılar ve ortaklar olarak Munich Re Ventures ve HSB, Span’ın akıllı enerji ürünleri ve teknolojileri aracılığıyla temiz enerji çözümlerinin benimsenmesini teşvik etme çabalarını desteklemekten heyecan duyuyorlar” dedi.

Span ayrıca, müşterilerin Alexa özellikli hangi cihazların güç kullandığını izlemelerine ve bunları uzaktan kapatmalarına veya açmalarına olanak tanıyan Alexa ses entegrasyonunu da duyurdu.

Span’ın kurucusu ve CEO’su Arch Rao da: “Önümüzdeki on yıl ev elektrifikasyonu ve temiz enerjinin benimsenmesini hızlandırmakla ilgili olacak. Uzun vadeli vizyonumuzla uyumlu olan ve Span’ın enerji ve ev hizmetleri pazarlarına yenilik getirmesine yardımcı olacak yatırımcıları eklemek harika.” diye konuştu.

Amazon Alexa Fonu Direktörü Paul Bernard da: “Amazon, akıllı cihaz portföyünü ve ev hizmetleri işini genişletmeye devam ederken, Span’ın enerji kontrolü ve otomasyonunu müşterilerimize değer katacak önemli bir yenilik alanı olarak görüyoruz.” dedi.