Generali Grubu yeni organizasyon yapısını duyurdu

Assicurazioni Generali Yönetim Kurulu, Gabriele Galateri di Genola’nın başkanlık ettiği toplantının ardından yeni organizasyon yapısını duyurdu. Generali Sigorta’nın yeni organizasyon yapısı, Generali’nin 2021 stratejik planının başarılı bir şekilde devam edebilmesini sağlamak ve Grubu bir sonraki stratejik döneme hazırlamak üzere tasarlandı.

Grup, Generali 2021 stratejik hedeflerini gerçekleştirmek için  yeni ve geliştirilmiş organizasyon yapısının bir parçası olarak, bir dizi üst düzey Generali yöneticisini doğrudan Grup CEO’suna rapor verecek şekilde terfi ettirdi. Bu atamalar, Generali’nin iç yeteneklerini vurgularken, becerilerin ve yetkinliklerin değerlendirilmesine olanak sunuyor.

Generali Yönetim Kurulu tarafından alınan önemli atama kararları şu şekilde:

  • Sandro Panizza, 1 Mart 2021’den itibaren yeni oluşturulan Grup Baş Sigorta ve Yatırım Yöneticisi görevini üstlenecek. Bu yeni organizasyon birimi, Grup Merkez Ofis Sigorta ve Reasürans alanlarının yetkinliklerini yatırım yönetimi ile entegre edecek.
  • Carlo Trabattoni, Grubun yatırım faaliyetlerinin yeniden tahsis edilmesinin ardından 1 Mart 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yeni bir iş birimi olan Varlık Yönetimi CEO’luğuna terfi etti. Trabattoni, Grup varlık yönetimi şirketlerinin ve Banca Generali’nin faaliyetlerinin koordine edilmesinden sorumlu olacak.
  • Bruno Scaroni, yeni oluşturulan ve 1 Şubat 2021’den itibaren geçerli olacak; strateji ile operasyonları ve dijital-teknolojik dönüşümle bağlantılı tüm sorumlulukları entegre edecek Grup Transformasyon Yöneticisi olacak.
  • Şu anda İtalya ve Global İşlerden sorumlu Baş Finans Sorumlusu olan Giancarlo Fancel, 1 Mart 2021 tarihinden itibaren Grup Baş Risk Yöneticisi rolünü üstlenecek.

Bu atamalara ek olarak, Grup Baş Finans Sorumlusu Cristiano Borean, Grup Baş Pazarlama ve Müşteri Yöneticisi Isabelle Conner ile Grup Baş Birleşme ve Satın Almalarından sorumlu olan Massimiliano Ottochian, 1 Şubat 2021 tarihinden itibaren doğrudan Grup CEO’suna raporlayacak. Yatırımcı İlişkileri ve Değerleme Aktiviteleri ise 1 Şubat 2021 tarihinden itibaren Grup Baş Finans Sorumlusu’na raporlanacak.

Yeni organizasyon yapısının bir sonucu olarak, Genel Müdür görev tanımı kaldırılırken; Mevcut Genel Müdür Frédéric de Courtois 1 Şubat 2021’de, mevcut Grup CEO’su ve Varlık Yönetimi CEO’su Timothy Ryan ise 1 Mart 2021’de Grup’tan ayrılacak.

Yeni organizasyon yapısıyla ilgili yorumda bulunan Generali Group CEO’su Philippe Donnet şunları söyledi: “Generali 2021 stratejik planının lansmanından bu yana, hızla değişen dünya ve rastlanan zorluklar karşısında hedeflerimize yönelik önemli ilerlemeler kaydettik. Yeni organizasyon yapımızın amacı, Grubumuzun “Generali 2021” stratejisinin son aşamalarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmesini desteklemek ve önümüzdeki zorluklara hazırlıklı olmak. Hedeflerimiz değişmedi: Müşterilerimize mükemmel ürün ve hizmetler sunmak ve faiz oranı ortamını dikkate alarak hissedarlarımız için değer yaratmak amacıyla yatırım yönetimini sigorta stratejisiyle uyumlu hale getirmek; Grubun karlılığını artırmada önemli bir araç olan varlık yönetimi stratejisini hızlandırmak; Life Time Partner (Yaşam Boyu Ortaklık) tutkumuzun temel bir unsuru olan dijital ve teknolojik dönüşümü koordine etmek.

Oluşturduğumuz yeni liderlik ekibinin mevcut çalışanlarımız arasından çıkmış olmasından dolayı çok gurur duyuyorum: bu, yönetim kalitesinin, Generali çalışanlarının ve onların benzersiz becerilerinin bir başka kanıtı. Sigorta ve Yatırım Birimi’nin oluşturulması, Generali’yi sigortalama ve yatırım yeteneklerinin bütünleşmiş yönetimini kurarak, sektörünün ön saflarında konumlandırıyor. Mevcut değişiklikler halihazırda odak noktamızı, önceliklerimizi yansıtıyor ve bu nedenle tam süreklilik ve etkinlik sağlıyor. Frédéric de Courtois ve Tim Ryan şimdiye kadar başardıklarımızın tanımlanmasında ve gerçekleştirilmesinde etkili oldular. Grup adına onlara katkılarından dolayı teşekkür ediyor ve bundan sonraki girişimlerinde kendileri için en iyisini diliyorum.”