SEGEM’den ‘Teknik Personel Yeterlilik Sınavı’ açıklaması

 

Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM), 2021 yılında uygulanacak ‘Teknik Personel Yeterlilik Sınavı’ ile ilgili açıklama yaptı.  SEGEM, 19 Aralık 2020 tarihli Teknik Personel Yeterlilik Sınavına başvuran adayların başvurularının otomatik olarak 27 Mart 2021 tarihli sınava kaydırıldığını duyurdu.

“5684 sayılı Sigortacılık Kanununa dayanılarak hazırlanan 22.04.2014 tarih ve 28980 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren; Sigorta Acenteleri Yönetmeliği hükümleri kapsamında sigorta acenteleri ve bankalar nezdinde sigorta ürünlerine yönelik pazarlama; bilgilendirme ve satış işlemlerini gerçekleştirecek teknik personel için “Teknik Personel Yeterlilik Sınavı’’ düzenlenecektir. İlgili yönetmelik hükümleri gereği kişilerin teknik personel olabilmesi için; söz konusu sınavda başarılı olmaları gerekmektedir” şeklinde genel hatırlatmayla başlayan açıklamada şunlar deniliyor:

“19 Aralık 2020 tarihli Teknik Personel Yeterlilik Sınavına başvuran adayların başvuruları; otomatik olarak 27 Mart 2021 tarihli sınava kaydırılmıştır. Bireysel başvuru yapmış adaylar, başvurularının durumunu; SEGEM üyelik hesaplarının Başvuru Bilgilerim bölümünden kontrol edebilirler. Kurumsal başvurular ise kurum yetkilisi tarafından kontrol edilebilmektedir. Ayrıca, https://segem.org.tr/tpyskontenjan.asp adresinde yer alan il kontenjanları dahilinde, başvuru dönemi içinde yeni sınav başvurusu alınacaktır.”