SAS, inovasyonu hackathonlarla genişletiyor

SAS, ileri analitik ve diğer teknolojileri kullanmaya odaklanan hackathonu global olarak düzenliyor. Yapılacak hackathonlarla, pandemiyle mücadele etmek ve iklim değişikliği gibi küresel konulardan, bir bankanın dolandırıcılığı azaltmasına yardımcı olmak veya bir perakendecinin çevrimiçi müşteri deneyimini iyileştirmesini sağlamak gibi iş odaklı zorluklara kadar birçok soruna dair çözümlerin üretilmesi hedefleniyor. İlki Mart ayında gerçekleşecek olan global hackathona kayıt yaptırmak isteyenler için son tarih ise 14 Şubat. 

 Sürekli olarak daha fazla insanın her gün analitik kullanmasına yardımcı olmayı, verilerden iç görülere giden yolu kısaltmayı ve ilerlemeyi sağlayan yeni keşiflere ilham vermeyi amaçlayan global analitik lideri SAS, “Farklı insan grupları yaratıcı ve rekabetçi bir ortamda bir araya geldiklerinde yenilik hayat bulur” mottosu doğrultusunda bir dizi küresel hackathon gerçekleştirecek. Hackathonlar, küresel ve iş dünyasına dair sorunları çözmek için ileri analitik ve diğer teknolojileri kullanmaya odaklanacak. HackinSAS 2021’de, karşılaşılan gerçek iş zorluklarına odaklanılacak ve ekiplerden yeni iş modelleri oluşturmak için SAS Viya analitik platformundan yararlanmaları istenecek. Bu şekilde katılımcılar, ileri analitik ve yapay zekayı öne çıkaran çözümler oluşturmaya teşvik edilecek.

SAS İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Tom Fisher yaptığı açıklamada “Hackathonlar aracılığıyla SAS, yaratıcı insanların teknolojiyi yeni ve yenilikçi yollarla kullanmasına yardımcı oluyor. Hackathona katılan ekipler ve bireysel katılımcılar, en son analitik ve bulut yazılımlarını denerken, iş hayatındaki ve günlük hayattaki büyük zorluklara çözüm arayacak. İnsanlığın ilerlemesinin ‘merak’ sayesinde olduğuna inanıyoruz. SAS olarak da bu hackathonlarda bolca merak unsuruna ve meraklı insana ev sahipliği yapacağız.”

SAS Hackathon

“HackinSAS”, SAS analitik, yapay zeka, bulut ve açık kaynak teknolojilerini kullanarak çeşitli uygulamalar ve çözümler geliştirmek için farklı bölgelerden farklı tecrübeye ve yeteneklere sahip insanları bir araya getirecek. SAS hackathon, kişilerin iş dünyasında ve gündelik hayatta yaşadıkları zorlukları çözmek için geliştirilen yaklaşımların birer parçası olmayı amaçlıyor. Hackathon aracılığıyla katılımcılar, girişimci yaklaşımları keşfetme, network kurma ve SAS Viya gibi yeni ve gelişmekte olan teknolojileri deneyimleyebilme fırsatı yakalayacaklar. Bu süreçte hackaton takımları SAS’ın geliştirme ve pazarlamasında yardımcı olacağı uygulanabilir ürünler ve uygulamalar oluşturabilecekler.

Global hackathona nasıl katılım sağlanabiliyor?

SAS hackathon etkinliklerinde analitikle ilgilenen herkes, ticari ve küresel zorlukları ele almak için katılım sağlayıp Microsoft Azure üzerinde çalışan SAS Viya analitik platformunu deneyimleme fırsatı yakalayabilecekler.

Hackathon ekipleri; kurumsal firma çalışanları, kurumsal firma ve bir teknoloji ortağı veya bir gruba katılmak isteyen kişilerden oluşabilecek. İlk aşamada ekiplerin 14 Şubat’a kadar üzerinde çalışacakları sorunu belirterek kayıt formunu doldurması gerekiyor. Daha sonra ekiplere hackathona dair detaylı açıklamaları içeren bilgilendirme e-maili iletilmesiyle kayıtları tamamlanacak.

Mart ayı boyunca devam edecek hackathonda finalistler Nisan ayında seçilecek ve uygulamaların geliştirilmesi için SAS uzmanlarıyla iletişimde olacaklar. Kazananlar ise Mayıs ayında SAS Global Forum 2021 sanal etkinliğinde açıklanacak.

2021 SAS global hackathonlarının ilki için linkten kayıt yapılabilir.