Güney Kore’de internet platformlarının sigorta satmasına izin

Güney Kore’nin finansal düzenleyicisi olan Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), Naver ve Kakao gibi internet platformları tarafından sigorta ürünlerinin satışına izin veren bir politika çerçevesi oluşturacağını açıkladı.

The Korea Herald’de yer alan habere göre, FSC, internet şirketlerinin finansal korumalı alan programının bir parçası olarak mikro sigorta ürünleri oluşturmasına ve dağıtmasına izin vermek istiyor. Program, pazarda yeniliği teşvik etmek için belirli düzenlemeleri kaldırıyor veya kolaylaştırıyor.

Haberde yer alan FSC açıklamasında, “Geleneksel sigorta şirketlerinin dijital platformlarla iş ortaklığı ararken daha fazla platform operatörünün sigorta hizmetleri sunmaya çalışması bekleniyor. Platform operatörlerinin yerel sigorta pazarına girmesi, pazar rekabetine ve tüketicilerin daha fazla sigorta ürünü tercihine neden olacaktır.” denildi.

Bu durum büyük bir mobil ödeme hizmeti olan Kakao Pay’in bu ayın başlarında dijital hayat dışı sigorta lisansı için başvurmasından sonra geldi.

FSC’nin, yerleşik sigortacılar ile sigortacılık işine girmek isteyen teknoloji şirketleri arasında eşit bir oyun alanı sağlamak için düzenlemeler getireceği belirtilirken, yeni düzenlemelerle ilgili daha fazla ayrıntının bu ayın sonunda açıklanacağı ifade edildi.

Güney Kore, dünyanın en çok internet bağlantılı ülkeleri arasında ve ülkede online sigorta satın almanın popülaritesi ise artıyor. Habere göre, online satın alınan araba sigortası poliçelerinin oranı, 2005’te sadece % 2 seviyesindeyken oran bugün % 21.1’e yükselmiş durumda.