Sigortacı Ping An’dan Çin ekonomisine büyük katkı

Ping An Insurance Group of China, 2020’de Çin’in reel ekonomisine 5 trilyon RMB’yi (776,4 milyar ABD Doları) aktardı. Xinhua’da yer alan bir habere göre, dünyanın en değerli sigorta markası bu miktara çoğunlukla sigorta fonu yatırımı ve banka kredisi yoluyla katkıda bulundu. Şirket, kırsal endüstrileri canlandırmayı hedefleyerek, yoksulluğu azaltma kredilerinde 14 milyar RMB’nin üzerinde kredi kullandırdı.

Ping An’ın sigorta fonu portföyü, 2020 sonunda bir önceki yıla göre% 16,6 artışla 3,74 trilyon RMB oldu. Toplam yatırımın yaklaşık yarısı (% 50,2) tahvillerde yapılırken,% 8,4’ü veya 315,1 milyar RMB hisse senetlerinde yapıldı.

Sigortacı, COVID-19 salgınının etkileri nedeniyle 2020 net karının yıllık% 4,2 azaldığını açıkladı. Brand Finance Global 500 raporunun 2021 baskısında Ping An’ın marka değeri 69 milyar ABD Dolarından 54.6 milyar ABD Dolarına düştü.

Son yıllarda Pekin, sigorta şirketlerinin reel ekonomiye hizmet etmesi ve borç kaynaklı satın alma çılgınlıklarından ve diğer riskli mali faaliyetlerden kaçınması gerektiğini vurguladı. Ülkenin mali düzenleyicileri, dikkate değer bir örnek olarak hükümet tarafından devralınan ve daha sonra dağılan Anbang Insurance ile sistemik riske maruz kalan finansal kurumlara baskı uyguladı.