KPMG’den sigortacılara veri odaklı UFRS 17 raporlama hizmeti

KPMG Türkiye, teknoloji yatırımlarıyla hizmette çıtayı yükseltiyor. KPMG’de  uzman muhasebe, aktüerya ve yazılımcı ekibin geliştirdiği KPMG IFRS 17 Integrated, sigorta şirketlerinin UFRS 17 ile doğan yükümlülüklerini kolay, hızlı ve verimli şekilde yerine getirmesini sağlıyor.

KPMG Türkiye’den sigortacılık sektörüne yeni hizmet. Teknoloji yatırımlarıyla dikkat çeken KPMG Türkiye, uzman ekibi tarafından geliştirilen KPMG IFRS 17 Integrated ile sigorta şirketlerinin UFRS 17 nedeniyle karşılaştıkları sorunlara çözüm buluyor.

KPMG IFRS 17 Intagrated hakkında bilgi veren KPMG Türkiye Bilgi Teknolojileri Danışmanlığı Direktörü Murat Sedef, yeni yazılımın sigorta şirketleri için hız ve kolaylık sağlayacağını söyledi. Sedef, “KPMG’deki uzman muhasebe, aktüerya ve yazılım ekibinin kısa süre önce geliştirdiği hizmetimiz sigorta şirketlerinin UFRS 17’den doğan yükümlülüklerine çözüm sunuyor. Regülasyondaki son değişikliklere uygun olarak geliştirilen bu hizmetimiz hem yurt içinde de hem de yurt dışında yoğun ilgi görüyor, pek çok sigorta şirketince tercih ediliyor. KPMG veri odaklı hizmeti IFRS 17 Integrated ile sigorta şirketleri gruplama seviyesine karar verebiliyor. Tüm ölçüm yöntemleri altında hesaplamaları inceleyebiliyor. Muhasebe kayıtlarını kontrol edebiliyor ve performansı standart dipnotlardan veya kendi oluşturacakları raporlamalardan takip edebiliyor” dedi.

KPMG IFRS 17 Integrated ana sigortacılık sistemi, veri ambarı, muhasebe/ERP sistemi ve diğer sistemlerle entegre çalışıyor.