SAİK yönetimi Şubat ayı aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi

TOBB SAİK yönetimi aylık olağan toplantısını 17 Şubat tarihinde video konferans yöntemi ile gerçekleştirdi. 28 Şubat tarihinde son bulacak olan statik IP kısıtlamasının uzatılması hakkında çalışmaların başlatıldığı aktarıldı.

TOBB SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) yönetimi 30. aylık olağan toplantısını COVID-19 önlemleri çerçevesinde 17 Şubat 2021 tarihinde video konferans yöntemi ile gerçekleştirdi. Toplantıda 28 Şubat tarihinde son bulacak olan statik IP kısıtlamasının uzatılması konusunda çalışma başlatıldığı aktarılırken, sektör ile ilgili çalışma ve görüşmelerin devam ettiği bilgisi verildi.

Toplantıda konuşulan maddeler ise şöyle;

– Pandemi sebebi ile 28 Şubat Tarihinde son bulacak olan Statik ip kısıtlamasının uzatılması konusunda çalışma başlatılmıştır.

– Kayıtsız şube denetlemeleri için Müdür ve Teknik personellerin SGK kayıtları tespiti için çalışma başlatılmıştır.

– Acentelerimizin KVKK nedeni ile kendi müşteri bilgisi için sigorta şirketlerinden bilgi edinilemeyen konularla ilgili bakanlık nezdinde çalışma başlatılmıştır.

– SAİK’in, bir brokerlik firmasının (KVKK nedeni ile firma ismi açıklanamamaktadır) internet sitesinde, TV kanallarında ve dijital mecralarda tüketiciyi yanıltıcı, doğru olmayan ve haksız rekabete neden olan reklamlar yayınlaması hakkındaki şikayeti neticesinde, Ticaret Bakanlığı Reklam Üst Kurulu tarafından adı geçen firmaya 100 bin TL idari para cezası ve anılan reklamları durdurma cezaları verilmiştir.

– Mayıs ayında çıkarılan ve ardından Eylül ayında görüşe sunulan yeni yönetmelik taslağına dair çalışmaya devam edilmiştir.

– Daha önceki soruşturma raporlarına istinaden SAİK tarafından savcılığa intikal ettirilen 2 ayrı dosya için savcılık tarafından para cezası ile cezalandırılmıştır.

– Yapılan şikayet ve suç duyuruları sonrası hazırlanan raporlar doğrultusunda 1 acenteye kınama, 4 acenteye uyarı, 1 acenteye ikaz cezalarının verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığına da bir dosya iletilerek suç duyurusunda bulunulması kararlaştırılmıştır.”