Çinli insutech platformu Waterdrop’dan ABD’de halka arz planı

Hastaların karşılaştığı yüksek tıbbi ücretleri çözmeyi amaçlayan Çin insutech platformu Waterdrop’un önümüzdeki birkaç hafta içinde ABD halka arzına tam olarak hazırlandığı bildiriliyor. 2016 yılında kurulan firma üç ürün sunuyor. Bunlar kitle fonlaması, ticari sigorta ve karşılıklı sigorta. Waterdrop ayrıca, kritik bir hastalığı olan hastalar için özel uzmanlıklar da sunuyor.

Merkezi Pekin’de bulunan ve Tencent tarafından desteklenen çevrimiçi teknoloji platformu, platformun resmi WeChat hesabı üzerinden çalışıyor. Kullanıcılar, poliçelerine göre kitle fonlaması kampanyaları yayınlayabiliyor, sigorta satın alabiliyor veya tazminat talep edebiliyor.

Insurtech şimdiye kadar birkaç finansman turu geçirdi ve bunların en sonuncusu Ağustos 2020’de bir Seri D oldu ve 230 milyon dolar yatırım toplandı.

Temmuz 2020’de, haberler, Waterdrop’un ABD’deki ilk halka arzının halihazırda devam ettiğini ve listenin Aralık ayına kadar tamamlanacağını duyurmuştu. O sırada, halka arzın değeri 4 milyar ile 6 milyar dolar arasında değişiyordu.

Waterdrop inanılmaz bir hızla büyüdü ve uzmanlar, melek yatırımcılardan sağlanan finansmanın ardından 2016 yılında bir değerleme olarak, platformun son beş yılda değerini 200 kat artırabileceğine inanıyor.