Allianz, Asya’da Solmaz Altın liderliğinde hızla büyüyor

COVID-19 salgınının neden olduğu iş aksamasının ortasında Allianz Asia-Pacific Solmaz Altın lideliğinde 2020 takvim yılı için 551 milyon € (885,8 milyon SG $) getirerek faaliyet kârında % 15,4 artış kaydetti.

Allianz APAC, yıllık sonuçlarında, Asya için toplam gelirin % 9 artarak 7,4 milyar Euro’ya (11,9 milyar SG $) yükseldiğini bildirdi. Hem yaşam ve sağlık hem de mal ve zayiat segmentleri karlı yıllar kaydetti ve işletme karları sırasıyla% 11,4 ve% 12,5 arttı.

Bunlar Allianz’ın hem gelirde hem de kârda düşüşler gösteren küresel rakamlarıyla tezat oluşturuyor. Allianz Asya-Pasifik bölge CEO’su Solmaz Altın, “2020 sonsuza kadar COVID-19 salgınının hakim olduğu bir dönem olarak hatırlanacak. Tüm süreç boyunca önceliğimiz, müşterilerimize hizmet vermeye ve bölgedeki işimizi büyütmeye devam ederken, çalışanlarımızın sağlığını korumaya odaklı oldu. İkisini de başarılı bir şekilde yaptığımızı bildirmekten gurur duyuyorum. Özellikle, Asya’daki kuruluşlarımız, yaşam ve sağlık, mülk ve kaza bölümlerimizdeki diğer olumlu finansların yanı sıra, bölge için toplam toplam gelirdeki artışı desteklemeyi başardılar ve bu harika bir sonuç.” dedi.

Solmaz Altın, 2021 beklentileri için ise, “Bu yılın ilk yarısının zorlu kalmasını bekliyoruz, ancak Allianz Asia franchise’ımızın dayanıklı ve geçen yılki başarının üzerine inşa etmek için iyi bir konumda olduğundan eminim.” şeklinde konuştu.