Insurtechlerin prim üretimi 2025’te 566 milyar doları aşacak

Danışmanlık şirketi Juniper Research tarafından yürütülen yeni bir araştırmaya göre, insurtechlerin prim üretimi sadece dört yıl içinde 566 milyar ABD dolarının üzerine çıkacak.

Bu da 2020’deki 250 milyar $’lık üretimin 123’lük bir artışı temsil edecek ve daha sonra sektörün küresel olarak sigorta primlerinin % 8’ini karşılayacağı anlamına gelecek.

insurtechdigital.com’da yer alan habere göre, Juniper, hem şirketler hem de tüketiciler arasında dijitale doğru genel bir geçişle birlikte sektördeki artan rekabetin önümüzdeki dört yıl içinde “sismik bir değişimi” tetikleyeceğine inanıyor. Bu nedenle, raporun tamamı, motor, yaşam, ev ve sağlık sigortası sağlayıcılarının, yapay zeka tabanlı sigortalama sistemleri gibi dijital yeniliklerden yararlanmadıkları takdirde rekabetçi kalmalarının olası olmadığını gösteriyor.

Rapor aynı zamanda birkaç yüksek profilli, yüksek değerli şirketin, kendilerini eşit bir duruma getirebilecek dijital bir dönüşüme hazır olduğunu da belirtiyor.

Burada ilk beş şirket ise:

Ping An
Axa
Munich Re
Humana
Allianz olarak sıralandı.

Rapora göre, Çinli sigorta devi Ping An insurtech’e yılda 1 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor. Trendlerin önünde kalmak isteyen başkalarının da aynı şeyi takip etmesi gerekecek.