İran’da yeni bir reasürans firmasına lisans

İranlı düzenleyiciler Tahran Reasürans Şirketi’nin kurulmasını onayladı. The Financial Tribune’da yer alan habere göre söz konusu şirket İran’da kurulan beşinci, son 12 ay içinde kurulan üçüncü reasürans şirketi oldu. ABD’nin İran’a yaptırımları yeniden uygulamaya koymasından bu yana İran sigorta endüstrisi hakkında soru işaretleri var. Ancak ülkedeki reasürans talebi artmaya devam ederken, ABD’ye bağlı olmayan yabancı reasürörler İranlı firmalarla çalışmaya devam etti.

Ülkenin sigorta sektörünü düzenlemekten sorumlu ajans olan İran Merkez Sigortası, yeni re / sigorta şirketleri kurmak için 30 başvuru aldığını söyledi.

Şimdiye kadar Amin Re ve Iranian Re, İran’da faaliyet gösteren tek iki reasürördü. Ancak Saman Reasürans Şirketi yakında kurulacak ve Parsian Bank’a bağlı Pars Reasürans Şirketi de düzenleyiciden bir izin aldı. The Financial Tribune’e göre, İran sigorta şirketleri yaklaşık 500 milyar dolarlık riski karşılıyor.

Eski ABD Başkanı Trump, 8 Mayıs 2018 Salı günü ABD’yi İran nükleer anlaşmasından geri çektiğini açıklamış ve bu da ABD’nin İran’a yaptırımları yeniden uygulamaya koymasına neden olmuştu. Ve geçen yıl, Başkan Trump’ın ABD’nin İran’ın en üst düzey askeri komutanı General Qassim Soleimani’yi öldürme emrini vermesinin ardından ABD ile İran arasındaki gerilim artmıştı. Ancak İranlı yetkililer, Asya Reasürans Şirketi üyeliği nedeniyle ülkenin reasürans sektörünün hala hızla genişleme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.