Mapfre Economics’ten Türk sigorta sektörü için dikkat çeken rapor

Mapfre Economics, Türkiye’nin ekonomik performans trendindeki değişimin olumlu olduğunu ve geçen yılın üçüncü çeyreğinin sonunda elde edilen verilere dayanarak 2020’de pozitif reel büyüme yaşayan sigorta sektöründe şimdiden görülebildiğini açıkladı. Mapfre Economics, bununla birlikte, enflasyon yüksek olmaya devam ettiğini ve yükseldiğine dikkat çekerek TL’nin değer kaybetmesi ile birlikte bu durumun görünümü değiştirebileceği ve bu durumun gerektirdiği hasar artışından dolayı başta hayat dışı olmak üzere sigortacılık sektörünün karlılığını olumsuz etkileyebileceğine vurgu yaptı.

Mapfre Economics, “2021 Ekonomi ve Sanayi Görünümü” başlıklı raporunda, COVID-19 salgını ışığında alınan önlemlerin gevşemesinin ardından Türkiye ekonomisinde belirgin bir iyileşme yaşandığına dikkat çekti. Ayrıca, 2021 için ekonomik tahminlerde ise Türkiye’yi, dünyanın birkaç olumlu seyreden ülkesinden biri yaptığına vurgu yaptı.

Enflasyonun sigorta sektörü üzerindeki etkisinin de incelendiği raporda, enflasyon yüksek olmaya devam ettiği Türkiye’de TL’nin değer kaybetmesi ile birlikte bu durumun görünümü değiştirebileceği ve bu durumun gerektirdiği hasar artışından dolayı başta hayat dışı olmak üzere sigortacılık sektörünün karlılığını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekildi.

Öte yandan Merkez bankasının faiz oranlarını tekrar yükselterek harekete geçtiğine işaret edilen raporda, bununda bu iş kollarının mali performansını artırarak bu olumsuz etkileri kısmen dengelemeye yardımcı olabileceği de belirtildi.

Rapora ulaşmak için:

https://documentacion.fundacionmapfre.org/documentacion/publico/es/catalogo_imagenes/grupo.do?path=1109234