Anadolu Sigorta, Gençlik Senatosu Programı ile yeni nesli dinliyor

Anadolu Sigorta, üniversite öğrencilerinin iş hayatına hazırlanmalarına ve kariyerlerini planlamalarına yardımcı olmak için Anadolu Sigorta Gençlik Senatosu/Young Vision programını hayata geçirdi. Hazırlık sınıfları dahil tüm üniversite öğrencilerinin başvurularının kabul edildiği program yoğun ilgi gördü. 

Her yıl farklı katılımcılarla sürecek olan program kapsamında, öğrenciler Anadolu Sigortalı uzmanlardan kariyer tavsiyelerinden ve online eğitimlerden yararlanacak. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika verilirken, staj yapma imkanı da sağlanacak.

Anadolu Sigorta’nın üniversite öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği Anadolu Sigorta Gençlik Senatosu/ Young Vision, gençleri iş hayatına hazırlarken, kariyerlerine de yön verecek. Anadolu Sigorta çalışan ve yöneticilerinin öğrencilerle düzenli olarak bir araya geleceği programda öğrenciler de iş hayatına dair fikirlerini sunabilecekler. Mülakat ile seçilen, eğitim hayatı boyunca öğrenci kulüplerinde aktif rol almış, farklı sektörlerde staj deneyimi kazanmış, sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer almış ve kendini geliştirmeye istekli 40 senato üyesi öğrenciyle 1 Mart tarihinde başlayan program 4 ay sürecek. Gençlerin daha iyi bir çalışma yaşamına liderlik etmelerine de destek olması hedeflenen Anadolu Sigorta Gençlik Senatosu/ Young Vision’ın her yıl tüm üniversitelerden farklı gençlerin katılımıyla devam etmesi planlanıyor. Program kapsamında öğrenciler Anadolu Sigorta uzmanlarından kariyer tavsiyeleri almanın yanında, online eğitim imkanlarından da yararlanabilecek.

Programın açılış toplantısına katılan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, Gençlik Senatosu/Young Vision ile gençlerin sesini duyarak bakış açılarından faydalanabilmeyi ve bu sayede genç nesil ile iletişimlerini güçlendirmeyi de hedeflediklerini söyledi. Şencan sözlerine şu şekilde devam etti: “Öğrencilerin profesyonel iş hayatına adım atmadan önce kendilerini geliştirip, networklerini genişletmelerine destek olmak için bir program oluşturduk. Program kapsamında farklı oturumlarla öğrencilerin Anadolu Sigorta çalışanları ve liderleri ile bir araya gelmelerine ve tecrübelerinden yararlanmalarına olanak tanıyacağız. Yaratacağımız bilgi paylaşım ortamı sayesinde de gençler, Anadolu Sigorta’yı ve çalışma kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak. Ayrıca program katılımcıları insan kaynakları ekibimizden kariyer tavsiyeleri ve online eğitimler alabilecek. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifika alacaklar, stajyer adaylarımız olarak da değerlendirilecekler.”

Hazırlık sınıfları dahil her kademedeki üniversite öğrencisinin başvurabildiği programa, öncelikli olarak; sigortacılık sektörüne ilgi duyan, organizasyon becerisine sahip, öğrenci kulüplerinde aktif, ekip çalışmasına yatkın ve yaratıcı yönü güçlü öğrenciler seçiliyor.