Hippo, Reinvent birleşmesinin ardından halka açılacak

California merkezli, ev sahipleri odaklı insurtech Hippo, özel amaçlı bir satın alma şirketi olan Reinvent Technology Partners ile birleşme sonrasında halka açılacak.

İşlemin 2021’in ortalarında tamamlanması bekleniyor ve yeni şirketin kapanışta yaklaşık 1,2 milyar dolar nakit olduğunu görecek, buna 23 Kasım’daki halka arzından itibaren Reinvent’in güven hesabında tutulan yaklaşık 230 milyon dolarlık nakit de dahil olacak. İşlem ayrıca, mevcut yatırımcılar tarafından yönetilen hisse başına 10 $ ‘lık 550 milyon $’ lık PIPE ile destekleniyor.

Birleşmenin kapanmasından sonra, Hippo’nun mevcut hissedarlarının proforma birleşik şirketin yaklaşık % 87’sine sahip olması bekleniyor. İşletme birleşmesi sözleşmesi uyarınca, Reinvent tarafından atanan bir yönetici, işlem kapanışında Hippo’nun yönetim kuruluna katılacak. 2020 yılında Spinnaker Insurance Company’nin satın alınması da dahil olmak üzere iki satın alma tamamlayan Hippo, ev garantisi, akıllı ev teknolojisi, ev bakımı ve profesyonel izleme hizmetlerini içeren her şey dahil bir ev koruma platformu oluşturmaya devam etmeyi planlıyor.

Hippo CEO’su ve Kurucu Ortak Assaf Wand, “Cesur bir vizyonla yola çıktık. Konut sigortası endüstrisinin odağını yeniden son müşteriye, ev sahibine kaydırmak istiyoruz. Müşterilerimize geleneksel olarak “poliçe sahipleri” olarak hitap eden bir sektörde, Hippo kendi yolunu çizdi “dedi.