Sinan Geylani’nin kurduğu Virtual i Technologies hedef büyüttü

Sigorta sektörünün yakından tanıdığı Sinan Geylani tarafından 2018’de Dubai’de kurulan insurtech Virtual i Technologies hedeflerini büyüttü. www.meinsurancereview.com2da yer alan habere göre, şu anda Avrupa ve MENA bölgesinde faaliyet gösteren şirket ABD ve Kanada’da bir yer edinme yolunda ilerliyor.

Sigorta sektöründe 18 yıllık deneyime sahip şirketin kurucusu Sinan Geylani, “Bu şirketi kurdum çünkü standart bir sigortacı olarak kumar oynamayı sevmedim. Bir sigortacı olarak, portföyümdeki bilinmeyen risklerden rahatsız oldum; sadece iyi niyete değil, aynı zamanda objektif risk verilerine dayalı bir portföye sahip olmayı hayal ettim. Adil ve şeffaf sigorta işlemlerine sahip olmanın tek yolu budur.” dedi.

İsviçre merkezli InsurTech şirketi Virtual i Technologies, şirketin CEO’su Nina Bratfalean’a göre ise şu anda toplam satışlarının % 25’ini Orta Doğu’dan elde ediyor. Bratfalean, bölgedeki sigorta sektörünün, dijitalleşme süreçlerinin zorunlu gerekliliğini anlayan, portföylerinde veri analitiği bulunan ve fiyatlandırdıkları her riski denetleyen vizyoner liderlere sahip olduklarını söyledi.

Bratfalean, “Tüm ekosisteme sigortalama bilgileri sağlayan bağımsız bir platform olarak pazarda lider olmayı planlıyoruz. Reasürans şirketleri, sigorta, komisyoncular, acenteler, risk mühendisleri. Şirketimiz aynı zamanda bir motor inceleme projesi geliştiriyor. İş planlarımız doğrultusunda hedeflediği her yerde rekabet edebilmeleri için bölgedeki büyük oyuncularla Orta Doğu’da sağlam ortaklıklar hedefliyoruz” dedi.

Habere göre, Virtual i Technologies, New York’ta bulunan Morgan Stanley Çok Kültürlü Yenilik Laboratuvarı’na (MCIL) katılmak üzere seçildi. Prestijli programa katılan ilk İsviçre şirketi oldu. MCIL, kadın ve / veya çok kültürlü girişimciler tarafından yönetilen erken aşama teknoloji şirketlerine sermaye sağlayarak finansal katılımı teşvik eden bir hızlandırıcı program. Finalist olarak Virtual-i Technologies, yatırım, özel müfredat, potansiyel müşteriler dahil olmak üzere geniş bir ağa erişim ve üst düzey yöneticiler ve endüstri uzmanlarından kişisel mentorluk alacak. Öte yandan bu yılın başlarında, Virtual i Technologies, 1000 katılımcı şirkete karşı DXC Invitational Start-up yarışmasını kazandı.

Dijital ve uzaktan denetim pazarı şu anda tahmini 20 milyar dolar değerinde ve bu rakamın 2023 yılına kadar 26 milyar dolara çıkması bekleniyor. Bankacılık ve perakende gibi, sigorta sektörünün dijitalleşmeye geçişi hızlandı. Virtual i Technologies’in en son dijital teknolojileriyle, potansiyel riskler artık coğrafi konumdan bağımsız olarak uzaktan kapsamlı bir şekilde analiz edilebiliyor. Standartlaştırılmış risk kriterlerine dayanan yapay zeka tarafından oluşturulan puanlama algoritmaları, hem sigortalılar hem de sigortacılar için daha adil politikalar üretebiliyor.Şirketin amiral gemisi ürünü ise sigorta yüklenimi ve risk mühendisliği için akıllı bir platform olan Sanal Risk Alanı [VRS].