Chubb, Hartford’a teklifini sundu: 23.2 milyar $

Küresel sigortacı ve reasürör Chubb, Hartford için hisse başına 65 $ değerinde yaklaşık 23.24 milyar $ ‘lık bir satın alma teklifi yaptığını doğruladı.

Son günlerde Chubb’ın rakip sigorta şirketi The Hartford’u devralmayı düşündüğüne dair haberler çıkıyordu.

Chubb, 11 Mart’ta Hartford’a “hem hissedarlar hem de diğer seçmenler için stratejik ve mali açıdan zorlayıcı olacağına” inandığı bir kombinasyon önerisi sunduğunu doğruladı.

Bu hisse başına 65 dolarlık teklif, firmanın 10 Mart 2021 itibariyle 51.70 dolarlık etkilenmemiş 20 günlük hacim ağırlıklı ortalama hisse fiyatına dayalı olarak% 26’lık bir primi temsil ediyor. Chubb, söz konusu bedelin çoğunluğu nakit olan bir hisse senedi karışımını temsil ettiğini söylüyor.

Dün haberler çıkarken, Hartford’un değeri yaklaşık 20,7 milyar dolardı (dün açılışta), yani Chubb’ın hisse başına 65 dolarlık teklifi, kabaca 23,24 milyar dolar, aslında bu değerlemenin ve 22 milyar doların üzerinde.

Bununla birlikte, potansiyel bir teklif söylentilerinin ardından, Hartford hisseleri gün içinde % 19 oranında yükseldi ve işlem sırasında değerlemesini 24.6 milyar $ ‘a yükselterek günü 24.36 milyar $’ dan kapattı.

Chubb, “teklifimize henüz bir yanıt almadığını, ancak tüm ilgili paydaşlarımıza fayda sağlayan adil bir işlemi süratle tamamlamak için yapıcı, özel tartışmaları dört gözle beklediğini” belirtiyor.

Re / sigortacı, herhangi bir anlaşmaya varılmadığını vurgulamaya devam ederek, bu görüşmelerden herhangi bir işlemin sonuçlanacağına dair hiçbir güvence olamayacağını ve bir işlem üzerinde mutabık kalınmış olsa bile, şartları, yapısı veya zamanlama henüz net değil.

Hartford, Chubb’dan talep edilmemiş, bağlayıcı olmayan bir teklif aldığını da doğruladı. Şimdi, şirketin Yönetim Kurulu, mali ve hukuki danışmanlarının yardımıyla teklifi dikkatle değerlendirecek.

Firma, “Yönetim Kurulu, uzun vadede hissedarların menfaatine en iyi şekilde hareket etmeye kararlıdır” diyor.