Reasürans dünyasının 2021 buluşması iptal edildi

Sigorta ve reasürans dünyasının en önemli buluşmalarından olan ve her yıl eylül ayında gerçekleştirilen Monte Carlo Rendez-Vous 2021 pandemi nedeniyle iptal edildi.  Rendez-Vous de Septembre (RVS) organizatörleri, salgının neden olduğu devam eden halk sağlığı krizi nedeniyle bu yılki konferansı iptal etme kararı aldı.

RVS organizatörleri yapılan açıklamada, “Pandemi devam ediyor, ancak sağlık krizinin özellikle tüm dünyada uygulanan aşılama kampanyaları nedeniyle 2021’in ikinci yarısında son aşamasına gireceği umudu var” denildi. Sonuç olarak, bir sonraki RVS’nin 10-14 Eylül 2022’de Monaco’da yapılması bekleniyor.

Açıklamada, “Normale dönüş kademeli olacak ve hareket ve montaj açısından çeşitli kısıtlamalar kaldırılmalıdır. Ancak şu anda bu ‘normalleşmenin’ kesin zamanlamasını tahmin edemiyoruz ” ifadelerine yer verildi. Yüz yüze görüşme yerine, organizasyon komitesi 13 Eylül haftasında sigorta ve reasürans sektörü hakkında konferanslar ve yuvarlak masa toplantıları düzenleyecek.

Geçen yılki RVS de iptal edilmişti. RVS Bşkanı Claude Tendil şunları söyledi: “Bu kararın arkasındaki yol gösterici ilke, her şeyden önce RVS’ye katılmaya davet edilen konuklarımızın güvenliğiydi. Profesyonel buluşmalar ve Monte Carlo’da gerçekleşen tartışmaların kalitesi yeri doldurulamaz; 2022’ye ise buluşma konusunda inancımız var.”