AXA üst yönetimde bir dizi değişikliğe gitti

Fransız sigorta devi AXA, stratejik gelişim planının bir sonraki aşamasını başlatan kıdemli liderlik ekibine bir dizi değişiklik duyurdu. Değişiklikler hakkında yorum yapan AXA CEO’su Thomas Buberl, sigortacının yeni stratejik planı Driving Progress 2023’ün Aralık 2020’de piyasaya sürülmesinin AXA için yeni bir aşamayı temsil ettiğini kaydetti.

Açıklanan temel değişiklikler arasında, iki CEO yardımcısı 1 Ağustos’ta AXA’ya yeniden katılacak olan Frédéric de Courtois ve George Stansfield tarafından yönetilen daha basit ve daha odaklı bir organizasyon haline gelecek olan AXA Kurumsal Merkezi’nin basitleştirilmesi yer alıyor. İkili, yeni stratejik planın uygulanması boyunca tutarlılık ve etkinlik sağlamak için grubun tüm merkezi işlevlerini yönetecek.

Bu arada, grup CFO’su Etienne Bouas-Laurent, kısa bir süre sonra açıklanacak olan yeni bir çapraz rolü devralacak olan Jef Van In’in yerine 1 Temmuz’dan itibaren AXA Belgium CEO’su olacak. Bouas-Laurent ayrıca Lüksemburg’daki faaliyetleri de denetleyecek. Şu anda grup risk ve yatırım sorumlusu Alban de Mailly Nesle, 1 Temmuz’dan itibaren grup yatırımlarına liderlik etmeye devam ederken grup CFO’su olacak.

Buberl, birkaç üst düzey yönetici pozisyonunda bulunduğu Generali’de yarım on yılın ardından de Courtois’i AXA’ya geri getirmekten mutluluk duyduğunu söyledi. de Courtois’in endüstri ve finans piyasaları hakkında derinlemesine bilgi getireceğini ve sigortacının 2023 planının uygulanmasında kilit rol oynayacağını söyledi.

Diğer değişimler ise şöyle sıralandı:

AXA Fransa’nın başkanı ve CEO’su Jacques de Peretti, şimdi grup CEO’suna kıdemli bir danışman olarak hizmet etmek üzere hareket edecek ve grup genelinde temel stratejik girişimlerin yürütülmesine yardımcı olacak ve farklı AXA kuruluşlarının yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak. de Peretti, AXA’nın yönetim komitesinin bir üyesi olmaya devam edecek.

AXA İtalya CEO’su Patrick Cohen, 3 Mayıs’tan itibaren Thomas Buberl’e rapor vererek AXA Fransa’nın CEO’su olarak atanacak.

AXA International & New Markets (INM) CEO’su Benoît Claveranne, grup dışında yeni fırsatları takip edecek ve INM’nin Afrika ve Asya operasyonları AXA Asia CEO’su Gordon Watson’a rapor verecek. Diğer INM operasyonlarının yanı sıra AXA Partners ve AXA Next, AXA Europe CEO’su Antimo Perretta’ya rapor verecek.