Barthalon: Risk dünyasında neyin olamayacağını bilirsiniz

Allianz Makro & Sermaye Piyasaları Araştırmaları Başkanı Eric Barthalon, geçen yıl yaşananların şokuyla paranın hızının krizden önceki duruma hızla geri dönemeyeceğini belirterek, “Benim tavsiyem dinamikleri anlamaya çalışmanız yönünde olacaktır.” dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde global ekonominin mevcut durumu ve geleceği konuşuldu. Citibank Türkiye sponsorluğunda gerçekleşen “Global Ekonomi 2021 & Gelecek” oturumunda küresel ekonomi uzmanları mevcut ekonomik koşuları ve ekonominin geleceğini değerlendirdi. Panelde konuşan Allianz Makro & Sermaye Piyasaları Araştırmaları Başkanı Eric Barthalon, “Belirsizliklerin olduğu bir dünyada uzun vadeli odaklanma imkânsız ama bu yapacak bir şey yok anlamına da gelmiyor.” dedi.

Allianz Makro & Sermaye Piyasaları Araştırmaları Başkanı Eric Barthalon ekonominin bugünü ve geleceğine dair şu yorumları paylaştı: “Risk dünyasında ne olacağını bilmezsiniz, ama neyin olamayacağını bilirsiniz. Belirsizlik dünyasında ise neyin olamayacağını da bilmezsiniz, bilinmezlerle baş başa kalırsınız. Belirsizliklerin olduğu bir dünyada uzun vadeli odaklanma imkânsız ama bu yapacak bir şey yok anlamına da gelmiyor. Piyasa bazlı enflasyon beklentisi geçmiş dönemdeki enflasyon verilerine dair aklımıza kazınmış bilgilerle ilintili. Bunları öğrenmemiz ve beklentilerimizi ona göre ayarlamamız lazım. Para önemli ama paranın hızı da önemli. Geçen yıl yaşananların şokuyla paranın hızının krizden önceki duruma hızla geri döneceğini düşünmüyorum. Benim tavsiyem kendi beklentilerinizi oluşturmanız yerine dinamikleri anlamaya çalışmanız yönünde olacaktır.”