Yunan Ethniki Insurance sonunda muradına eriyor

Özel sermaye firması CVC Capital Partners’ın yıllardır bir alıcı arayışından sonra National Bank of Greece SA’nın sigorta şirketi Ethniki Insurance’ı satın almak için bir anlaşmaya yaklaştığı belirtiliyor.

Bllomberg’de yer alan habere göre, görüşmeler özel olduğu için kimliğinin açıklanmamasını isteyen kişilere göre, özel sermaye şirketi en kısa sürede Ethniki Insurance’ın çoğunluk hissesini satın almak için bir anlaşma duyurabilir. Elden çıkarma, Yunanistan Ulusal Bankası’nın bilançosundaki kötü kredileri temizlemeye devam ederken, sermayesini güçlendirmeye yardımcı olacak. Aynı zamanda banka mali krizden sonra Avrupa Komisyonu’na, hem hayat hem de hayat dışı poliçeler sunan işletmesini satma konusunda sözü bulunuyor.

Bu yıl, sigortacılık sektöründe, operasyonlarını düzene koymak için çevre birimlerini elden çıkarmak isteyen Avrupalı ​​devlerin yönlendirdiği bir dizi anlaşmaya tanık oldu. Finansal hizmet anlaşmalarında en fazla deneyime sahip özel sermaye şirketlerinden biri olan CVC, kredi verenlere, sigortacılara ve ödeme firmalarına yatırım yaptı. Söz konusu şirket halihazırda Fransız sigorta komisyoncusu April’ın yanı sıra uzman hayat dışı sigortacısı Fidelis’in de sahibi.

Öte yandan National Bank of Greece, takipteki kredi oranını yarıdan fazla azaltmaya çalıştığı için 6.1 milyar euro’luk (7.2 milyar $) bir şüpheli borç portföyünü de satıyor.