ABD’li insurtech Pie Insurance’a 118 milyon dolar yatırım

Allianz ve SiriusPoint, ABD merkezli insurtech Pie Insurance için 118 milyon dolarlık yatırım yaptı. Küçük işletmeler için çalışan sigortası konusunda uzmanlaşmış bir insurtech olan Pie Insurance, Allianz X ve Acrew Capital liderliğindeki C Serisi finansman turunda 118 milyon dolar topladı.

Tura ayrıca mevcut yatırımcılar SiriusPoint, Greycroft, SVB Capital, Elefund ve Moxley Holdings de katıldı.

Yatırımın, Pie’nin teknolojiye ve otomasyona daha fazla yatırım yapmasına, çekirdek çalışanlarının sigorta işini büyütmesine ve yeni iş teklifleri için zemin hazırlamasına yardımcı olması bekleniyor.

Allianz X CEO’su Nazım Çetin konuya ilişkin şunları söyledi: “Pie, ABD’deki ticari mülk ve kaza sigortası pazarını temelden dönüştürüyor. Öncü teknolojiyi kullanan Pie, müşteri deneyiminde devrim yarattı ve daha önce uzun bir sürecin herkes için daha verimli hale gelmesini sağladı.” dedi.

2017 yılında, Dax Craig ve John Swigart tarafından kurulan Washington DC merkezli Pie Insurance, online deneyim yoluyla küçük işletmelere işçi tazminat sigortası sağlayan bir sigorta şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Bunu yaparken veri analizinden, kullanımı kolay online özelliklerden ve sigorta uzmanları ekibinden yararlanıyor.Kaynak: Pie Insurance, 118 milyon dolar yatırım aldı.