DASK’tan yüzde 100 sigortalılık için dikkat çeken kampanya

DASK, yüzde 100 sigortalılık hedefiyle tüm sektörle güç birliğine giderek “Evleri DASK’la, Kazancını Katla” kampanyasını başlatıyor. Kampanya kapsamında 1 Nisan – 31 Temmuz tarihleri arasında üretilecek poliçeler için acentelere yüzde 10, sigorta şirketlerine de yüzde 2 teşvik primi veriliyor. Kampanya detaylarını paylaşan DASK Koordinatörü Erdal Turgut, “Amacımız, Türkiye genelinde sigortalılık oranını artırırken, dağıtım kanallarımızın çabasını ödüllendirmek” dedi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye’deki konutların tamamını Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına almak için sigorta şirketlerini ve dağıtım kanallarına yönelik yeni bir teşvik kampanyası başlatıyor. 1 Nisan – 31 Temmuz 2021 tarihleri arasında geçerli olacak kampanya ile sigorta şirketlerine, acentelere kampanya döneminde ürettikleri poliçeler için teşvik primi veriliyor. “Evleri DASK’la, Kazancını Katla” sloganlı kampanya kapsamında üretilen tüm poliçeler için acenteler yüzde 10 ve sigorta şirketleri yüzde 2 teşvik primi alıyor.

2021 yılının DASK için bir seferberlik yılı olarak tanımlandığını ve bu seferberlik kapsamında sektör desteğinin oldukça önemli olduğunu vurgulayan DASK Koordinatörü Erdal Turgut şunları söyledi:

“Bu yılın başı itibarıyla başlatılan seferberlik kapsamında sigortalılarımız için ‘DASK Yaptıran Kazanıyor’ kampanyasını başlatarak prim farkı almadan konutların deprem teminatını artırmıştık. Şimdi ise sigorta seferberliğine tüm sektörümüzü dahil etmek için sigorta şirketlerine ve dağıtım kanallarına yönelik bir kampanya başlatıyoruz. Amacımız sigortalılık oranlarının artmasını sağlarken, dağıtım kanallarımızın da daha fazla kazanması. Böylece hem ülkemiz hem sektörümüz kazanacak. ‘Evleri DASK’la, Kazancını Katla’ kampanyamızın poliçe üretimi yapan 31 sigorta şirketimize ve 16 bini aşkın acentemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Acenteler yüzde 50’ye kadar daha fazla kazanç sağlayabilecek

1 Nisan  – 31 Temmuz 2021 tarihleri arasında 4 ay sürecek kampanya döneminde genel DASK poliçe havuzunda en az yüzde 4 oranında artışın sağlanması hedefleniyor. DASK olarak sigortalılara ulaşma ve Zorunlu Deprem Sigortası’nın önemini anlatma noktasında dağıtım kanallarının rolünü çok önemsediklerini belirten Turgut şöyle konuştu:

“Dağıtım kanallarının Zorunlu Deprem Sigortasını doğru anlatması ve vatandaşlarımızı poliçe yaptırmaya teşvik etmesi sigortalılık oranlarının yükselmesi açısından kritik öneme sahip. Bu nedenle biz de bu kampanyayla onları teşvik etmek istedik. Kampanya kapsamında vereceğimiz teşvik primleri ile acentelerimiz ürettikleri poliçelerden yüzde 50’ye kadar daha fazla kazanç sağlayabilecek.”

Türkiye genelinde sigortalılık oranları yüzde 57 düzeyinde seyrediyor. Sigortalılık oranlarına bölgelere göre bakıldığında Marmara yüzde 68 ile birinci, Ege yüzde 57 ile ikinci, İç Anadolu yüzde 53 ile üçüncü, Doğu Anadolu yüzde 50 ile dördüncü, Akdeniz yüzde 49 ile beşinci, Güneydoğu Anadolu yüzde 46 ile altıncı ve Karadeniz yüzde 45 ile yedinci sırada yer alıyor.