MAPFRE’den 385 milyon Euro temettü

MAPFRE Grubu, Yıllık Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. 2020 mali yılı hesapları ile temettü miktarının onaylandığı toplantıda, toplam hisse başına ödenecek temettü brüt 12,5 euro olarak belirlendi. 

Sigortacılık, reasürans, asistans ve finansal hizmetler alanlarında dünya çapında faaliyet gösteren MAPFRE Grubu, Yıllık Genel Kurul toplantısını hissedarların, çalışanların ve diğer katılımcıların sağlık ve güvenliğini sağlamak için online olarak gerçekleştirdi. 2020 mali yılı hesapları ile hisse başına 7,5 euro tutarında (brüt) temettünün onaylandığı MAPFRE Yıllık Genel Kurulu’nda toplam temettü hisse başına 12,5 euro (brüt) olarak gerçekleşti. Grubun, buna göre hissedarlarına toplam 385 milyon euro ödeyeceği de açıklandı.

Yıllık Genel Kurul’da şirketin 2020 çalışmalarından ve COVID-19 ile mücadele amacıyla aldığı önlemlerden de bahseden MAPFRE Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Antonio Huertas, “Pandeminin damga vurduğu 2020 yılında, tüm faaliyetlerimizde yeterli likidite kontrolü ile yüksek ödeme gücü marjını koruduk. Daha sağlıklı bir bilançomuz, güçlü ödeme gücü pozisyonumuz, daha iyi performans gösteren teknik temellerimiz ve devam etmekte olan bir operasyonel dönüşümümüz var.  Bütün bunlar önümüzdeki yıllarda istikrarlı ve kârlı bir şekilde büyümemize imkân sağlayacak” dedi.

Grubun 2021 yılına ilişkin taahhütlerini de açıklayan Huertas, olağandışı kalemler hariç tutulduğunda 2021’de 700 milyon euro’nun üzerinde vergi sonrası net kazanç elde etmeyi öngördüklerini söyledi. Grubun bileşik oranının bu yıl için yaklaşık yüzde 95 olarak gerçekleşmesini beklediklerini de ifade eden Huertas, yaklaşık yüzde 8,5 oranında bir ROE (öz sermaye getirisi) ile hissedarlar için değer yaratmaya edeceklerinin altını çizdi.

 MAPFRE Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Antonio Huertas, MAPFRE Açık İnovasyon Platformu’nun sunduğu çözümlerden yaklaşık 700 bin müşterinin yararlandığını belirtti. Buna ek olarak,  inavasyonun devamlılığı ve karlı büyümeyi desteklemek için dijital faaliyetler, iç/dış borsa sigorta çözümleri, siber güvenlik, entegre hareketlilik ve güvenli sürüş gibi platformların güçlendirildiğini söyledi.

Toplantıda, MAPFRE Grubu’nun 2019-2021 yıllarını kapsayan üç yıllık dönem için onaylanan eşitlik hedeflerini aştığına da dikkat çekildi. Grup, sorumluluk gerektiren pozisyonların yüzde 45’inde kadınların bulunması ve küresel işgücünün yüzde 3’ünün engelli kişilerden oluşması yönündeki hedeflerinin üzerine çıktı.

 

Yıllık Genel Kurul’da, Ana Isabel Fernández Alvarez’in Bağımsız Yönetim Kurulu Başkanı, Francisco José Marco Orenes ve Fernando Mata Verdejo’nun da murahhas üyeler olarak yeniden seçilmesi de onaylandı.

 

MAPFRE Yıllık Genel Kurul toplantısı ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için: https://noticias.mapfre.com/en/especial-jga-2021/

MAPFRE Açık İnovasyon Platformu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için:  https://noticias.mapfre.com/en/mo-example-innovative-agility-report/