AXA’dan 1 milyar euroluk yeşil tahvil ihracı

Küresel sigorta devi AXA, AXA Group’un yeni kurulan Sürdürülebilirlik Bonosu Çerçevesi (Sustainability Bond Framework) kapsamında 1 milyar Euro tutarında yeşil tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Kurumsal yatırımcılara yönelik bu ilk yeşil sermaye benzeri tahvil ihracının vadesi 2041 ve ilk sabit kupon yıllık% 1.375 olarak belirlendi. AXA, Avrupa genelinde ağırlıklı olarak varlık yöneticileri, sigortacılar ve emeklilik fonları olmak üzere 100’den fazla kurumsal yatırımcının katılımıyla yatırımcı talebinin güçlü olduğunu bildirdi. AXA, bu ihraçla birlikte yeşil yatırım hedefini 2023 yılına kadar 25 milyar Euro’ya yükseltti.

AXA Baş Risk ve Yatırım Sorumlusu Alban de Mailly Nesle, “AXA, finans sektöründe iddialı bir iklim stratejisi benimseyen ilk şirketler arasında ve düşük karbon ekonomisine yönelik eylemlerimizi hızlandırmaya kararlıyız. AXA’nın Sürdürülebilirlik Tahvili Çerçevesinin yakın zamanda yayınlanmasıyla ve ilk yeşil tahvilimizin çıkarılmasıyla, iklim finansmanı için yeni standartlar belirlemeye ve bu varlık sınıfının devam eden büyümesine katkıda bulunmaya emsallerimizle devam ediyoruz.” dedi.

Tahvillerin Standard & Poor’s tarafından BBB + / Stable, Moody’s tarafından A3 (hyb) / Stable ve Fitch tarafından BBB / Stable olarak derecelendirilmesi bekleniyor. Tahvillerin takasının ise 7 Nisan 2021’de gerçekleşmesi bekleniyor.