Küresel reasürans kapasitesi 658 milyar $’a yükseldi

Willis Re’nin yeni bir raporuna göre, güçlü yatırım piyasası değeri, küresel reasürans sektörü kapasitesinin 2020 yıl sonunda% 7 artarak 658 milyar dolara çıkmasına yardımcı oldu.

Hem yerleşikler hem de yeni girişler tarafından toplanan yeni sermaye nihai toplama eklenirken, Willis Re, hissedarlara sermaye getirisinin bu yeni yatırımları aştığını belirtti.

Willis Re’nin 17 reasürör üzerinde yaptığı analize göre alt kümenin rapor edilen birleşik oranında ise 2019’daki % 100,6 seviyesinden 2020’de% 104,1’e doğru bozuldu. Raporda bunun tamamen COVID kaybı rezervinden kaynaklandığını belirtirken, temelde birleşik oranın gerçekte % 103,1’den % 100,7’ye yükseldiği belirtiliyor.

Bunun, en az 2014’ten beri bu orandaki ilk tam yıllık iyileşme olduğu bildiriliyor. Bu arada, özkaynak kârlılığının (ROE) ise baskı altında kaldığı ifade edildi. Alt küme şirketlerinin rapor ettiği ROE % 9,7’den 2,7’ye düştü ve temeldeki ROE de % 3,2’den % 1,3’e düştü.

Willis Re, altta yatan kötüleşmenin, yatırım getirilerinin düşmesinden kaynaklandığını söylüyor. Hem rapor edilen hem de temelde, ROE’nin sektörün sermaye maliyetinin çok altında kaldığı görüldü.

Willis Re Küresel CEO’su James Kent, “Küresel reasürans endüstrisinin sermaye tabanında böylesine sağlam bir gelişme, geçen yılın başlarında COVID salgını hız kazanırken pek beklenmezdi. Willis Re’nin analizi, reasürans piyasası kapasitesinin gücü ve dayanıklılığına ilişkin net kanıtlar sağlıyor. Reasürörler ve sigortacılar, düşük faiz oranlarının getirdiği zorluklarla aynı şekilde mücadele etmelidir. Ancak, COVID ve nat cat iddialarının türbülansına ve rezerv sürümlerine olan azalan bağımlılığa bakıldığında, sigortalama kârlılığında net bir gelişme eğilimi var.” dedi.