AXA’dan dijital sağlık hizmetleri için Microsoft ile ortaklık

Küresel sigorta şirketi AXA, tüm AXA müşterilerine sanal sağlık hizmeti sunacak dijital bir sağlık hizmetleri platformu oluşturmak için Microsoft ile işbirliğine gittiği duyurdu.

Yeni platform, hasta gizliliğinden ödün vermeden hasta içgörülerini mümkün kılan FHIR için Azure API (Fast Healthcare Interoperability Resources) dahil olmak üzere Microsoft Cloud for Healthcare’deki kapsamlı teknoloji portföyüne güvenecek. Dijital sağlık platformu, müşterilerini e-sağlık deneyimlerinin her aşamasında desteklemek için AXA tarafından sunulan dijital sağlık hizmetlerini birbirine bağlayacak.

Sunulan hizmetler arasında bir öz değerlendirme ve önleme aracı, bir tıbbi konsiyerj, bir telekonsultasyon arayüzü, bir dijital belge kasası, evde bakım hizmetleri veya sağlık uzmanlarından oluşan bir rehber yer alacak.

Microsoft ve AXA, platformu daha da zenginleştirmek ve tüm paydaşlara katma değerli hizmetler sunmak için iş ortaklarıyla işbirliği yapacak. Uzun vadede, platform, AXA müşterisi olup olmadıklarına bakılmaksızın, sağlık hizmeti sağlayıcıları ve hastalar için açık, küresel bir hizmet yaratma hırsıyla üçüncü taraf hizmetlerinin entegrasyonuna izin vermeyi amaçlıyor.

AXA CEO’su Thomas Buberl, “AXA sağlık hizmetlerinde dünya lideri. Bu alandaki hedeflerimiz, Driving Progress 2023 stratejik planımızın en önemli öncelikleri arasında yer alıyor. Pek çok ülkede sağlık sistemlerinin parçalanması, karmaşıklığı ve maliyetleri, bakıma erişimin önündeki bir engeldir. Microsoft ile geliştirdiğimiz bu yeni hizmet ekosistemi, müşterilere en iyi sağlık hizmeti çözümlerine erişim sağlamak için güçlü bir kaldıraç olacak.” dedi.