Munich Re retekafül piyasasına girdi

Alman reasürans devi Munich Re, bünyesinde yer alan MRS Labuan (Munich Re Syndicate Labuan Limited) şirketi ile re-tekafül piyasasına giriş yapan ilk reasürans şirketi oldu. Malezya düzenleyici kurumu tarafından onaylanan işbirliği ile Malezya’nın Labuan bölgesindeki risklere yönelik reasürans kapasitesinin arttırılması ve sigortalılık bilincinin geliştirilmesi amaçlanmakta.

meinsurancereview.com’da yer alan habere göre, tekafül koşullarına uygun olarak geliştirilen iş planlarına göre hedeflerini oluşturan MRS Labuan, pandemi koşulları nedeniyle daralan piyasaya önemli bir alternatif olmayı ve farklı ülkelerde iş birliklerini geliştirmeyi hedeflemekte.

Lloyd’s bünyesindeki ilk tekafül uygulaması olması ile de önemini arttıran şirketin Malezya piyasasının kendine has koşullarına göre farklı ürünler geliştirmesi bekleniyor. 2020 yılını %7’nin üstünde bir büyüme ile kapatan Malezya tekafül piyasasının 2021 yılı hedefi ise bu başarılarını katlayarak yenilemek.

MRS Labuan Genel Müdürü James Ng, “COVID-19 salgınının neden olduğu aksaklık, ürün gelişimi ve pazar çeşitliliği için fırsatlar da yarattı. Sürekli yenilik yapma çabamızda, retakaful penceresini piyasaya sürmekten ve bu yeteneği müşterilere genişletebilmekten heyecan duyuyoruz. Labuan platformundaki ilk ve tek Lloyd sendikası olarak, Malezya’daki şirketlerle reasürans ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için ortak olmayı dört gözle bekliyoruz ” dedi.