KASIDER’den sigorta acentesi kadınlar için eğitim serisi

Kadın Sigortacılar Derneği (KASIDER)  sigorta acentesi kadınlar için bir eğitim serisi planladı.  KASIDER ve Kız Kardeşim Projesi iş birliği ile gerçekleştirilen ve Acente & Girişimci kadınlara yönelik olarak hazırlanan eğitim 21 Nisan 2021 tarihinde 16.00-20.00 saatleri arasında aşağıdaki program dahilinde, 550 yi aşkın kayıtın alındığı rekor bir katılım ile gerçekleştirildi.

ETKİNLİĞİN İÇERİĞİ;

i)  Sigorta Sözleşmelerinin hukuki niteliği &  Dr.İrem Aral
Sigorta sözleşmesi nedir ?
Sözleşme nasıl kurulur ?
Sözleşmede taraflara verilen yükümlülükler nelerdir ?
ii) Başarılı bir acente olmanın kısa yolları & Turusan Bağcı
Bir acentenin bilmesi gereken mevzuatlar nelerdir ?
Acentelik yükümlülükleri nelerdir ?
Acente dijital dünyaya kendini nasıl hazır etmelidir ?
iii) Sigorta satışında başarılı yollar & Şahap Tokgöz
Satış yaparken nelere dikkat edilmeli ?
Pazarlama yapılırken nelere dikkat edilmeli ?
iv) Bireyler İçin Finansal Bilinç Eğitimi & Ayşegül Şeker
Bütçe, harcamalar, birikimler/ yatırımlar, borçlar, banka ve kredi kartı, tasarruf yöntemleri

Konuya ilişkin açıklama yapan, KASIDER Başkanı Sema Tüfekçiler, “Kadın Acentelerimizin sigortacılık konusundaki bilgilerini pekiştirerek tazelemek amacıyla Coca-Cola Türkiye , Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yürütülen Kız Kardeşim Projesi ve KASIDER iş birliğinde Sigortacılığa Giriş Eğitimi ve Bireyler İçin Finansal Bilinç eğitimleri önümüzdeki günlerde diğer fazları ile devam edecektir.” dedi.

Kadınlarımızın her daim güçlenmesi adına,  bu eğitimleri organize ediyor olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Sema Tüfekçiler,  sigortacılığın regüle  bir market olduğunu ve sattığımız ürünün detaylarının ancak bu tip eğitimler sayesinde derinlemesine anlaşılabildiği  ve özellikle hukuk konusunda eksik olan bilgilerimizin bu sayede ve pratiğe yönelik olarak anlatımları ile ürünlerimizin daha verimli satışlarının yapılacağını ifade etti.

 

Kız Kardeşim Projesi

Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donanarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye iş birliği ile yürütülen Kız Kardeşim Projesi, bu eşitsizliği ortadan kaldırmakta önemli rol oynamakta olup 2018-2020 yılları içerisinde 81 ilde gerçekleştirilmiş finans, bilişim, iletişim ve girişimcilik eğitimleriyle yüz yüze ve online olarak 50.000 kadına, online etkinlikler ile 22.200’den fazla kadına ulaşmıştır. Ayrıca 2018 ve 2019 yılında gezici eğitim tırı ile 1.700’den fazla kadına ulaşmıştır.

2019 yılında ilki düzenlenen Kız Kardeşim Projesi Yerel Lezzetler Hibe Programı, gıda girişimciliği üzerine girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine destek olmak amacıyla 30 ilden 11 girişimci kadına 275.000 TL’lik hibe desteği sağlamıştır.

2021 döneminde Kız Kardeşim Projesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye iş birliğinde, eğitim müfredatları ile 15.000 kadına ulaşmayı hedeflemektedir. Yerel eğitimlere ek olarak yeme & içme sektörüne yönelik çalışan, halihazırda işletme sahibi olan girişimci kadınların, işletmelerini geliştirebilmeleri için 29 girişimci kadına 25 biner TL ve 1 girişimci kadına 40 bin TL jüri özel ödülüyle toplamda 765.000 TL’lik iş geliştirme hibesiyle desteklenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca proje kapsamında ‘Girişimci Kadınlar ile İlham Buluşmaları’ organize edilerek kadınlar arasındaki iletişim köprüsünün güçlenmesi desteklenecektir.