Sigortacılar özel sermaye yatırımlarını hedge fonlara tercih ediyor

Goldman Sachs Asset Management tarafından yapılan bir ankete göre, sigortacılar bu yıl özel sermayeye daha fazla para yatırmak ve hedge fonları yeniden ölçeklendirmek istiyor.

Reuters’de yer alan habere göre, ankette, yatırım getirilerini artırmak isteyen sigortacılar için en çok tercih edilen varlık sınıfı özel sermaye oldu ve bunu orta piyasa kurumsal kredileri ve altyapı yatırımları izledi. GSA’nın küresel sigorta varlık yönetimi başkanı Michael Siegel, bir medya brifingine verdiği demeçte, son 10 yıldaki özel sermaye getirileri güçlü oldu ve diğer varlık sınıflarından daha iyi performans gösterdi.

Ankete katılanların yüzde otuz sekizi özel sermayeye tahsislerini artırmayı ve % 23’ü mevcut pozisyonlarını korumayı planlarken, yalnızca % 1’i azaltmayı planlıyor. Yanıt verenlerin geri kalanı ise özel sermayeye yatırım yapmıyor. Ancak sadece % 5’i hedge fonlarına tahsisat artırmayı planlıyor ve % 6’sı da azaltmayı hedefliyor.

Hedge fon getirilerinin son on yılda “mütevazı” olduğunu söyleyen Siegel, bazı yetki alanlarında sermaye gereksinimleri açısından sigortacılar için tutmanın pahalı olduğunu da sözlerine ekledi.10. yılında olan ankete göre genel olarak risk iştahı ortalamanın üzerinde. Sigortacılar, Amerika Birleşik Devletleri’nin önümüzdeki üç yıl içinde bir durgunluktan kaçınacağı konusunda iyimser hale geldi ve ankete katılanların % 62’si bu görüşe sahip.

Çevresel, sosyal ve yönetişim sorunları ile ilgili endişeler büyüdü, küresel sigortacıların % 83’ü bu tür riskleri 2021 anketinde dikkate alırken, 2017’de bu oran % 32 seviyesindeydi. Ancak küresel salgın, önümüzdeki 12 ay boyunca, ABD-Çin ticaret çatışması ve ABD siyaseti sigortacılar için en büyük jeopolitik risk olmaya devam ediyor.

Sigorta şefi yatırım ve finans görevlilerinin küresel anketinde, yönetim altındaki varlıklarda 13 trilyon doları temsil eden 286 katılımcı yer aldı.