Z Zurich Foundation’dan küresel aşı kampansına destek

Zurich Insurance tarafından kurulan bir hayır kurumu olan Z Zurich Foundation, UNICEF’in 2021 yılı sonuna kadar küresel olarak iki milyar doz COVID-19 aşısı dağıtma kampanyasını desteklemek için 1 milyon CHF bağış yapacak.

UNICEF aşılama çabaları, dünya çapında ön saflarda yer alan sağlık hizmetleri ve sosyal hizmet uzmanlarının yanı sıra yüksek riskli ve savunmasız insanlara ulaşmayı amaçlıyor.  Z Zurich Foundation, küresel çabayı destekleyecek ve çeşitli bağış toplama kampanyaları yoluyla ek bağışlar yapmak için Zurich’in dünya çapındaki yerel işletmeleriyle birlikte çalışacak.

Z Zurich Foundation Başkanı Gregory Renand, “Pandemiyle bağlantılı en büyük ihtiyaçlardan biri olan aşılara eşit erişim, yapılacak doğru şey ve aynı zamanda tutkumuzun da merkezinde yer alıyor. COVID-19 aşılarının küresel olarak piyasaya sürülmesini desteklemek için UNICEF ile işbirliğimizin bir parçası olarak, savunmasız ve risk altında olanlardan başlayarak COVID-19 aşılarını mümkün olan en fazla sayıda kişiye ulaştırmaya yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Şimdi harekete geçme ve hayat kurtarmaya yardım etme zamanı.” dedi.

UNICEF, tedarik konusunda üreticiler ve ortaklarla çalışma konusunda dünyadaki en büyük tek aşı alıcısı olarak deneyiminden yararlanmak için COVID-19 Aşı Küresel Erişim Tesisi (COVAX Tesisi) ile Gavi, Aşı İttifakı, WHO ve CEPI ile işbirliği yapmakta.