AXA çevresel olarak pozitif ve kapsayıcı sigortayı hedefleyecek

Küresel sigorta devi AXA, birkaç yeni iklim ve kapsayıcılık hedefinin uygulanmasını ölçmek için bir ilerleme endeksi başlattı.

Sigorta tarafında, bunlar, sunulan garantiler veya hizmetler yoluyla çevre üzerinde olumlu etkisi olan sigorta ürünlerinin payının güçlendirilmesi ve savunmasız nüfuslar için kapsayıcı sigortanın teşvik edilmesini içeriyor. Yatırımlar açısından, AXA ayrıca Genel Hesap varlıklarının karbon ayak izini 2025 yılına kadar % 20 azaltmayı ve yeşil yatırım portföyünü 2023 yılına kadar 25 milyar Euro’ya çıkarmayı planlıyor.

Ek olarak, AXA, 2023 yılına kadar tüm çalışanları iklim sorunları konusunda eğitmeyi ve faaliyetlerinden kaynaklanan emisyonları % 20 azaltarak ve kalan emisyonları dengeleyerek 2025 yılına kadar faaliyetlerinde karbon nötrlüğünü sağlamayı hedefleyecek.

AXA CEO’su Thomas Buberl, “Amacımızı tanımladıktan sonra,” AXA For Progress Index “in piyasaya sürülmesi, tüm eylemlerimize nüfuz etmesini sağlayacak önemli bir adımdır. Endeksin hedeflerini yönetici tazminat kriterlerimize entegre ederek dağıtımını da hızlandıracağız. Bu girişim, AXA’nın tüm paydaşlarına karşı sorumlu taahhütlerini teyit etme yaklaşımımızı güçlendiriyor.” dedi.

Endeksin lansmanı, hissedarların Yönetim Kurulu tarafından önerilen tüm kararları onayladığı AXA’nın yıllık hissedarlar toplantısıyla birlikte duyuruldu.

Bunlar, Guillaume Faury ve Ramon Fernandez’in dört yıllık bir dönem için yönetici olarak atanmasının yanı sıra, Ramon de Oliveira’nın dört yıllık bir dönem için yeniden müdür olarak atanmasını içeriyordu. Ayrıca hissedarlar, 2020 mali yılı için hisse başına 1,43 € temettü ödemesinin 11 Mayıs 2021’de ödenmesini onayladı.