Quick Sigorta’dan “Basiretli Tacir İşyeri Sigortası”

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, “Tüccarların bu yaşadığımız zor günlerde yanında olmak için; bu yasal zorunluluğu da baz alarak Basiretli Tacir İş Yeri Sigortası ürününü diğer iş yeri sigorta ürünlerine göre daha uygun fiyatlı ve bürokrasiden uzak olarak geliştirdik” dedi.

Quick Sigorta, iş dünyasına yönelik geliştirdiği ürünlere bir ürün grubunu daha ekledi. Şirket, tacirler için “Basiretli Tacir İşyeri Sigortası”; esnaflar için “Yedekleyen İş Yeri Sigortası”nın ardından; yeni ürün grubu içerisinde yer alan “Basiretli Tacir İşyeri Sigortası”nı da çıkardı.

Ahmet Yaşar; “Türk Ticaret Kanunu’nun Tacir olmanın hükümlerini aktaran 18. Maddesi ‘Her tacirin, ticaretine ait bütün faaliyetlerinde basiretli bir iş adamı gibi hareket etmesi gerektiğini’ emreder. Faaliyetleri sırasında öngörülebilir risklerini, ödenebilir primlerle güvence altına alarak; işletmesini, istihdamı, vergi gelirlerini ve ekonomiyi sürdürebilir kılmak; basiretli bir tacirin önde gelen yasal görevidir. Tüccarların bu yaşadığımız zor günlerde yanında olmak için; bu yasal zorunluluğu da baz alarak Basiretli Tacir İş Yeri Sigortası ürününü; diğer iş yeri sigorta ürünlerine göre daha uygun fiyatlı ve bürokrasiden uzak olarak geliştirdik”  şeklinde konuştu.

3.5 milyon KOBİ’nin yarısı sigortasız

Yaşar, “Öte yandan Acentelerimiz her fırsatta işyeri sigortalarının zorunlu olması gerektiğini söylerler. Oysa hukuk literatürümüz iş insanlarını geleceği gören, sezgisi yüksek; dikkatli ve yapacaklarının nereye varacağını bilen; ticari iş, işlem ve eylemlerinin hukuki, mali ve ticari sonuçlarını öngörmesi gereken kişi; basiretli tacir olarak tanımlar ve Türk Ticaret Kanunu; Tacir olmanın hükümlerini ‘Her tacirin, ticaretine ait bütün faaliyetlerinde basiretli bir iş adamı gibi hareket etmesi gerekir’ diye emreder. Buna rağmen ülkemizde ekonomik faaliyetlerimizin neredeyse; yüzde 90’ını oluşturan 3.5 milyon KOBİ’nin yarıya yakını henüz sigortasız. Bunun temelinde; KOBİ sahibi iş insanlarının maliyet yükü yada türlü nedenlerle bugüne değin sigorta ile tanışamadığı kadar; biz sigortacıların da yeterince onlara gidip bu ürünlerin içeriklerini; neden ihtiyaç duyduklarını; fiyatlarının korkulacak seviyede olmadığını anlatmakta eksiklerimiz olduğu da bir gerçek” diye konuştu.

Riskler uyumuyor

“Özellikle 2020 yılında pandemi döneminin getirdiği birçok zorluk yanında son yıllarda giderek artan birçok risk; tüccarın esnafın kaygılarını artırdı. Bu kaygıya kayıtsız kalmayan Quick Sigorta; Basiretli Tacir İşyeri Sigortası ile işyerlerini güvence altına alıyor” diyen Yaşar şöyle konuştu:

300 TL’den başlayan fiyatlarla

“Quick Sigorta’nın Basiretli Tacir İşyeri Sigortası 3 dakikada satın alınabilecek neredeyse tüm rizikoları; güvence altına alan; son derece basit, yalın, kolay anlaşılır, sigorta işinin karmaşasından uzak bir ürün. Quick Sigorta’nın 3100 acentesinin yanında; ilk defa yüzde 100 online satılabilen bir işyeri sigortası olma özelliğini de taşıyor. Üstelik senelik 300 TL’den başlayan fiyatlarla tüccara, KOBİ’ye sunuluyor. Quick Sigorta’nın yeni ürünü Basiretli Tacir İş Yeri Sigortası; avantajları ve teminatlarıyla iş insanlarının içini rahatlatacak. Basiretli Tacir İş Yeri Sigortası ile iş yerinizi; eksiksiz bir teminat şemsiyesi altına oldukça uygun bir fiyata alabileceksiniz. Üstelik birkaç soru ile fiyat teklifinizi edinebilir ve poliçenizi derhal online ya da dilediğiniz Quick Sigorta; acentesinden düzenletebilirsiniz.”