AXA’dan Fransa’da dikkat çeken siber sigorta kararı

Küresel sigorta şirketi AXA, Fransa’da fidye yazılımı suçlularına yapılan haraç ödemeleri için müşterilere tazminat ödeyen siber sigorta poliçeleri yazmayı bırakacağını duyurdu.

AP’de yer alan habere göre, Avrupa’nın en büyük sigorta şirketlerinden olan AXA, geçen ay Paris’te Fransız adalet ve siber güvenlik yetkilileri küresel fidye yazılımıyla ilgili olarak yayınlanan endişelere yanıt olarak seçeneği askıya aldığını belirtti.

Siber suçlar savcısı Johanna Brousse, duruşmada, “Bugün buradan çıkarmamız gereken konu, fidye yazılımıyla ilgili olarak ödeme yapmadığımız ve ödemeyeceğimizdir” dedi. Siber güvenlik firması Emsisoft’a göre, geçen yıl fidye yazılımlarının işletmelere, hastanelere, okullara ve yerel yönetimlere verdiği zararla yalnızca ABD, Fransa’yı geçti ve Fransa’nın ilgili kayıpları 5,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen siber sigortacılarından biri olan ABD AXA’nın sözcüsü Christine Weirsky, askıya alma işleminin yalnızca Fransa için geçerli olduğunu ve mevcut poliçeleri etkilemediğini söyledi.