Sigortacılar dünyanın en büyük şirketleri arasında üst sıralarda

COVID-19 salgınının devasa ekonomik etkisine rağmen, küresel sigorta endüstrisi, seyahat ve otelcilik gibi diğer endüstrilere kıyasla nispeten zarar görmedi.

Forbes’a göre, sigorta endüstrisi 2020’de “muazzam derecede karlı” idi ve sigortacıların yıllık Global 2000 listesinde yükselmesine yol açtı. On sigortacı ilk 100’e girdi ve bunlardan sekizi sıralamada yükseldi. 2.000 şirketin bulunduğu listenin 113’ü veya % 5’ten fazlası sigorta sektöründen oluştu.

Çinli Ping An, geçen yıla göre bir sıra yükselerek altıncı sırada en yüksek sigortacı oldu. Forbes’a göre Ping An, 211 milyar ABD doları piyasa değeriyle 169 milyar ABD doları gelir ve 20,7 milyar ABD doları kar elde etti.

İkinci sırada, 21. sırada yer alan ABD merkezli UnitedHealth Group yer aldı ve üç sıra kazandı. 262 milyar ABD doları satış ve 16,8 milyar ABD doları kar sağladı. Geçen yıl, hisseleri % 41 arttı ve şirket şu anda 388 milyar ABD Doları değerinde.

Almanya’nın Allianz’ı bir önceki yıla göre bir sıra yükselerek 24. sırada takip etti.

İlk 100’e giren diğerleri ve sıralamaları: China Life (49), AXA (54), AIA (55), MetLife (62), Zurich (75), Japan Post (87) ve Manulife (93).

Warren Buffett’in Geico ve Gen Re sigorta şirketlerini içeren Berkshire Hathaway, 624 milyar ABD doları piyasa değeriyle genel olarak üçüncü sırada yer aldı. Bununla birlikte, çok çeşitli ticari holdingleri nedeniyle, listede bir sigorta şirketi olarak görülmedi.

Forbes, salgın nedeniyle işlerin durmasının neden olduğu risklerin yanı sıra, özellikle P&C sigortacıları için iklim değişikliğinin etkilerinin altını çizdi. İklim kaynaklı tehlikelerin şu anda küresel GSYİH’nın% 2’sini tehdit ettiğini ve bu rakamın 2050 yılına kadar küresel GSYİH’nın% 4’ünün üzerine çıkabileceği ifade edildi.

Otonom araç teknolojisinin gerçekleştirilmesi, otomobil sigortacılarının karşılaştığı bir başka risk olarak yazıldı. 151. sırada yer alan Allstate, otonom araçların yakın gelecekte sigorta ortamını nasıl etkileyeceğini araştırıyor.