“Uzaktan çalıştığımız ortamda da istikrarlı şekilde büyümeye devam ediyoruz”

Pandeminin ilk gününden bu yana esnek çalışma modelini başarılı bir şekilde uyguladıklarının altını çizen VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, ” Pandemi ortamında geride kalan 1 yıllık sürede sunduğumuz çözüm ve hizmetlerde hiçbir aksama yaşanmadan başarılı ve istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz” dedi.

VHV Reasürans sigorta sektöründeki birçok şirket gibi pandemiyle birlikte çalışanlarının sağlığını önceliklendirerek hızla esnek çalışma modeline geçti. Pandemi ortamında geride kalan 1 yıllık sürede sundukları çözüm ve hizmetlerde hiçbir aksama yaşanmadan başarılı ve istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiklerine dikkat çeken VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, “Genç ve dinamik kadromuz esnek çalışmaya çok hızla adapte oldu. Bu süreçte arkadaşlarımızı sürekli dinledik. Onlardan aldığımız talepleri ve geri bildirimleri tek tek ele alarak onların mutluluğunu ve VHV’ye olan bağlılıklarını sürekli pekiştiriyoruz. Çalışanlarımızın sağlığı ve mutluluğu şirketimizin en önemli sorumluluğu. Bu bilinçle mutlu ve sağlıklı çalışan prensibimizden ödün vermeden esnek çalışma düzenimizi başarılı bir şekilde uyguluyoruz. ” diye konuştu.

“Çalışanlarımızın tüm haklarını evde çalışmalarında da sunuyoruz”

İçinden geçilen salgın döneminin etkin planlamanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattığını ifade eden Maximilian Stahl, güçlü bir ekonomi olma yolundaki en öncelikli sektörlerden bir olan sigortacılığın ani ve beklenmedik senaryolar karşısında hızla aksiyon alabildiğini böyle bir dönemde yaşayarak görmenin çok önemli olduğunu söyledi. VHV Reasürans olarak pandemi kararının alındığı ilk günden itibaren çok hızlı hareket ederek esnek çalışmaya geçtiklerinin altını çizen Stahl, “Çalışma arkadaşlarımızı evlerinde yüksek bir performansla motive şekilde çalışmaları için VHV Almanya’nın sürdürülebilir, verimli ve esnek çalışma temelli gelişmiş insan kaynakları politikalarından aldığımız destekle hızla çalışma arkadaşlarımıza yönelik çözümlerimizi devreye aldık. Bu konuda arkadaşlarımızın ofiste çalıştıklarındaki tüm haklarını evde çalışırken de kendilerine sunuyor ve onların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz.” dedi.

 “Müşterilerimizden aldığımız geri dönüşler çok iyi”

İş hayatının önümüzdeki yıllarda da birçok değişime uğrayacağını belirten Maximilian Stahl, “Pandemi bizlere gösterdi ki, bu tip kaotik problemlerle daha fazla karşı karşıya kalacağız. Bu nedenle de, çalışma şeklimizi her duruma hızla adapte olabilen esnek bir yapıya evirmeliyiz. Bizler hizmet sektörüyüz. Hizmetimizi en iyi şekilde sunmak ise olmazsa olmazımız. Reasürans çözümleri sunduğumuz tüm müşterilerimize pandemi ortamında da eksiksiz şekilde hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bunu da müşterimiz olan sigorta şirketlerimiz ve brokerlerimizin geri dönüşlerinden çok net görebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Ekip çalışmasının başarısı en önemli gösterge”

VHV Türkiye olarak genç ve dinamik bir kadro ile takım ruhuyla hareket ettiklerine vurgu yapan Maximilian Stahl, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hibrit çalışma şeklinin hızla kabullenildiği bir dünyaya doğru gidiyoruz. Bu dünyada da ekip çalışmasının başarısı önemli bir gösterge olacak.  Burada da başarılı olmak çalışanlar arasındaki iletişim ve uyumla ortaya çıkacaktır. VHV Türkiye olarak bizde pandemide bu düşünce temelini hızla içselleştirdik ve başarılı bir şekilde uyguluyoruz.”

 

Sektörümüzde dijitalleşme süreci daha da hızlanacak

“Teknoloji, iş yapma biçimimizde devrim yaratmaya devam ediyor” diyen Maximilian Stahl, pandemi sonrasında da daha esnek koşullarda, iş/özel yaşam dengesinin sağlandığı çalışma koşullarının artık hayatımızda daha fazla yer alma başlayacağı öngörüsünde bulundu.  İşlerin sürekliliği için farklı dijital çözümlerin ve online altyapıların önemini ortaya koyduğunu ifade eden Stahl, “Dijitalleşme süreçten az hasarla çıkmanın önemli bir unsuru oldu.  Sektörümüzde üretim, satış, hasar yönetimi, müşteri deneyimi ve uzaktan çalışma gibi konularda devam etmekte olan dijitalleşme sürecinin de hızlanacağını düşünüyorum.” dedi.

Yaratıcı ürünlere ihtiyaç arttı

Pandemi sonrası yeni ürünleri piyasaya çıkacağına ve bu dönemde sektörün yaratıcı ürünlere ihtiyacının arttığına dikkat çeken Maximilian Stahl, “Bu konuda başta sağlık sigortaları artık vazgeçilmez bir ürün olacaktır. Öte yandan uzaktan çalışma bizleri çok mobil ve dijital yaşama sürükledi. Bunun sonucu olarak siber risklerde de çok hızlı artış yaşanıyor. Bu konuda sigorta çözümleri yaygınlaşacaktır.” diye konuştu.