Buffett, Aon’dan 943 milyon dolarlık hisse aldı

Berkshire Hathaway Inc., Pazartesi günü yaptığı açıklamada, sigorta brokeri Aon Plc’de 943 milyon dolarlık bir hisse aldığını duyurdu. Söz konusu alım, 31 Mart itibarıyla Berkshire’ın ABD’de listelenen varlıklarını ayrıntılarıyla anlatan bir düzenleyici dosyada açıklandı.

Reuters’de yer alan habere göre, Berkshire ayrıca, Kanada’daki Suncor Energy Inc. ve özel markalı kredi kartı veren Synchrony Financial Inc. olmak üzere iki küçük holdingi de tamamen elden çıkardı.

Satışlar, Warren Buffett ve yatırım yöneticileri Todd Combs ve Ted Weschler’in, hisse senetleri düzenli olarak yeni yüksek seviyeler belirlediği için değerlemelere karşı daha ihtiyatlı davranabileceklerini gösteriyor. Berkshire, bu çeyrekte 6.45 milyar dolar hisse sattı ve sadece 2.57 milyar dolar satın alım yaptı. Mart ayını rekor seviyeye yakın 145,4 milyar dolar nakit ve eşdeğeri ile kapattı.

Florida, Palm Beach’teki Seabreeze Partners Management LLC’nin müdürlerinden Doug Kass, Buffett’in büyük bir satın alma için “rezervleri artırma ihtimali” olduğunu belirterek, “Açıkça acelesi yok ve ellerinin üzerinde oturuyor, doğru atışı bekliyor.” dedi.

Berkshire’ın 1 Mayıs yıllık toplantısında Buffett, Omaha, Nebraska merkezli şirketinin 70 milyar $ veya 80 milyar $ harcamak istediğini, ancak pazar daha iyi değerler sunana kadar muhtemelen bir şansın olmayacağını söyledi. Aon yatırımı, Berkshire’ın sigorta brokerliği konusundaki iddiasını, Marsh & McLennan Cos’teki hisselerini de içerecek şekilde, ilk çeyrekte artırdı. Aon, yaklaşık 30 milyar dolara Willis Towers Watson Plc’yi satın almak ve Marsh’ın önünde dünyanın en büyük sigorta brokerliğini kurmak için yasal onayları bekliyor.