Chubb CEO’sundan iklim değişikliği ile mücadelede büyük çaba

Chubb CEO’su Evan Greenberg’in iklim değişikliği ile mücadelesi büyük takdir topluyor.  Bu yönde birçok kişi ABD’nin New York kentinde eylem düzenleyerek Chubb CEO’sunun şirketin kömür politikasını güçlendirmesi ve yeni petrol ve gazı sigortalamaya son vermesi çağrısında bulunmasına bir mektupla destek verdiler.

Chubb CEO’su Evan Greenberg’i tasvir eden maskeler takan vatandaş grupları, mektubu, şirketin hissedarlar toplantısı öncesinde sigorta şirketinin New York, Zürih ve San Francisco’daki merkezlerine teslim etti.

Çevre, tüketiciyi koruma ve taban örgütlerinden oluşan bir koalisyon olan Insure Our Future’a göre, Chubb ABD’li sigortacılar arasında iklim konusunda en erken eyleme geçen şirketlerden. Temmuz 2019’da Chubb, bir kömür politikasını benimseyen ilk ABD şirketi oldu ve Greenberg, endüstrinin iklim krizinin çözümüne katkıda bulunma ihtiyacı konusunda açık sözlü olan birkaç ABD’li sigorta CEO’sundan biri durumunda. Greenberg, Chubb’ın kömür politikasının “Chubb’un dünyanın bir bekçisi olarak üzerimize düşeni yapma taahhüdünü” yansıttığını söyledi.