Sompo International yeni CEO’sunu duyurdu

Bermuda merkezli bir mülk ve kaza sigortası ve reasürans uzmanlığı sağlayıcısı olan Sompo International Holdings, John Charman’ın şirkette geçirdiği sekiz yılın ardından Nisan 2022’deki mevcut sözleşmesinin sonunda Sompo International’dan emekli olacağını duyurdu. John Charman’in yerine ise Zurich Insurance’dan James Shea  (fotoğrafta) geçiyor.

James Shea, Charman’ın yerine, yönetim kurulu başkanı, Sompo International Holdings ve denizaşırı sigorta ve reasürans işi Sompo Holdings’in CEO’su olarak seçildi. Ayrıca, Sompo International Holdings’in CEO’su olarak atanacak. Shea’nın ataması düzenleyici onaylara tabi olarak 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak ve Sompo Holdings’in grup CEO’su Kengo Sakurada’ya rapor verecek.

John Charman: “Sompo International’da nispeten kısa sürede başardıklarımızdan son derece gurur duyuyorum. Artık faaliyet göstermeyi seçtiğimiz herhangi bir pazarda rekabet etme ve kazanma arzusuna, ölçeğine, derecelendirmesine, sermayesine, yeteneğine ve arzusuna sahip, gerçekten müthiş, entegre, küresel bir franchise yaratma sözümüzü yerine getirdik. Endurance’ın 2017’de Sompo tarafından satın alınmasının ardından, görevimi Jim’e devretmek ve mevcut sözleşmem sona erdiğinde emekli olmak için zamanın artık uygun olduğuna inanıyorum. Jim’in Sompo International’ın bildiği değerlerle, müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve çalışanlarımıza verdiğimiz sözlerin arkasında durarak liderlik etmeye devam edeceğinden hem çok mutlu hem de son derece eminim. Jim olağanüstü bir profesyonel ve yeni görevinde tam desteğime sahip. ” dedi.

Shea, Sompo Holdings Group’un öngörülen düzeltilmiş kârının yüzde 30’undan fazlasını temsil eden, 29’dan fazla ülke ve bölgede yaklaşık 6.600 kişiyi istihdam eden ve brüt prim olarak 12 milyar dolardan fazla bir üretimin liderliğini devralacak.

Shea, 25 yılı aşkın küresel sigorta deneyimine sahip ve en son Zurich Insurance Group için ticari sigorta CEO’su ve Zürih, İsviçre’de bulunan icra komitelerinin bir üyesi olarak hizmet veriyor. Shea, Zurich Insurance’taki görevinden önce, AIG’de New York, Londra, Paris, Tokyo ve Singapur’da çeşitli sigortacılık ve liderlik rollerinde yaklaşık 20 yıl geçirdi.