Doğa Sigorta’nın metal yakalı çalışanı “DOSİGO”

Doğa Sigorta, dijitalleşen dünyada çalışanlarına daha verimli çalışma koşulları yaratan, basit, karmaşık, kısa süreli, uzun süreli iş ayırmaksızın günlük ve uzun vadeli rutin işleri üstlenerek, zamanı iyi yönetmeyi sağlayan metal yakalı personelinin ismini DOSİGO olarak belirledi.

Doğa Sigorta, dijitalleşen dünyada çalışanlarına daha verimli çalışma koşulları yaratan, basit, karmaşık, kısa süreli, uzun süreli iş ayırmaksızın günlük ve uzun vadeli rutin işleri üstlenerek, zamanı iyi yönetmeyi sağlayan metal yakalı personelinin ismini belirledi. Kasım ayında şirkete dahil olan ve sorumluluk aldığı tüm operasyonel işlerde görevlerini 7/24 zamanında ve hatasız yerine getiren robot, kurum içinde gerçekleştirilen anket sonucunda şirket çalışanlarından Yusuf Can Gürler’in önerisiyle DOSİGO adını aldı.

Grup bünyesindeki İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin Grafik-Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan DOSİGO’nun logo ve illüstrasyonu, üniversitemiz kaynakları ve değerli hocalarının da desteğiyle oluşturulan etkili ve güzel projelerden biri oldu.

Türkiye’nin yerli ve milli sigorta şirketi; gece, gündüz ve tatil ayırmaksızın ihtiyaç duyulan her alanda tüm birimlere fayda sağlaması için geliştirmeyi sürdürdüğü robot çalışan (Robotic Process Automation) ile müşterilere daha hızlı ve hatasız çözümler üretip memnuniyeti en üst seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Ayrıca Doğa Sigorta, metal yakalı çalışanı ile sürdürülebilir çözümler üreterek RPA, Chatbot gibi süreçlerle hem şirket personelinin rutin işlerden uzaklaşıp uzman oldukları alanda çalışmalarını hem de müşterilere 7/24 ve en hızlı şekilde hizmet vermeyi hedefliyor.