Sigortacılar baskı arttıkça Tokyo Olimpiyatlarının iptalini bekliyor

2013 yılında İspanya ve Türkiye ile büyük bir rekabete girerek başarılı olarak 2020 Olimpiyatlarını düzenleme hakkını kazanan Japonya’yı büyük bir dram yaşıyor.

Zaten ertelenen başlangıç ​​tarihinden sadece iki ay uzaktayız ve sigorta endüstrisi iletişim tabanında his, oyunların büyük olasılıkla iptal edileceği yönünde.
reinsurancene.ws’de yer alan habere göre, görüşleri alınan sektör katılımcılarının% 56’sı, 2021’de Olimpiyat Oyunları’nın olmayacağını ve bu yüzdenin dünya sahnesinin baskısı arttıkça yalnızca son günlerde yükselen bir oran.

Hâlâ tam olarak belirsiz olsa da, bu etkinliğin iptali, 12 ayın zorlu geçtiğini kanıtlamış olmanın ardından, kesinlikle son derece maliyetli ve yıkıcı bir kayıp olayı olarak duracak. Broker Gallagher’e göre, 2 milyar ila 3 milyar dolar arasında bir zararda, etkinliğin iptali, küresel etkinlik iptali pazarında şimdiye kadarki en büyük hak talebini artıracak.

Reasürans devi Swiss Re, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın iptali için 250 milyon dolarlık belirli bir riske sahipken, bir kaynak daha önce Reuters’e Munich Re’nin riskinin 500 milyon dolar kadar yüksek olduğunu söylemişti ancak bu teyit edilmemişti.

Genel olarak, Jefferies’deki analistler Tokyo Olimpiyatlarının yaklaşık 2 milyar $ ‘a sigortalı olduğunu ve ilave 600 milyon $ misafirperverlik için bir sigorta maliyeti tahmin ediyorlar.

IOC’nin, oyunlara ev sahipliği yapan her şehirde yaptığı 1 milyar dolarlık yatırımın çoğunu kapsayan yaklaşık 800 milyon dolar değerinde bir etkinlik iptal poliçesi bulunuyor. Ayrıca, Tokyo’daki yerel organizasyon komitesinin 650 milyon dolar civarında olduğu tahmin edilen kendi poliçesi olduğunu yayıncıların da oldukça büyük sigorta poliçeleri olduğu belirtiliyor.