Ardonagh, BGC Partners’ın sigorta operasyonlarını satın aldı

İngiltere’nin önde gelen sigorta brokerlerinden Ardonagh Group, BGC Partners Inc.’in sigorta operasyonlarını nakit olarak 500 milyon $ ‘a devralacağını duyurdu. İşlemin, yasal onaylara tabi olarak 2021’in ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.

Ardonagh, yakın zamanda Corant Global markası altında bir araya getirilen Ed Broking Group ve Besso Insurance’ın % 100’ünü satın alacak. Corant, küresel toptan satış ve uzmanlık sigortacısı Ed, Lloyd’s komisyoncusu Besso, havacılık uzmanı Piiq Risk Ortakları, Alman denizcilik komisyoncusu Junge, Birleşik Krallık merkezli MGA Globe Underwriting, Avustralya MGA Epsilon Underwriting ve Avrupa MGA Cooper Gay’den oluşuyor.

31 Mart 2021’de sona eren 12 aylık dönemde yaklaşık 191 milyon dolarlık gelire katkıda bulunan bu sigorta markalarının her birinde yaklaşık 900 kişi çalışıyor.

Ardonagh, eski BGC kuruluşlarını, şu anda Price Forbes, Bishopsgate ve Compass London Markets’tan oluşan Ardonagh Uzmanlık segmentinde barındırmayı planlıyor. Ardonagh, satın alma işlemini hisse senedi ve borç kombinasyonu yoluyla finanse edeceğini söyledi. Şirket, 2020 yılında satın almalar için 2 milyar dolarlık kredi sağladığını da duyurdu.

Ardonagh, kendisini İngiltere’nin en büyük bağımsız sigorta dağıtım platformu ve dünya çapında en iyi 20 broker olarak tanımlıyor.