McKinsey & Company küresel sigorta sektörünü değerlendirdi 

McKinsey & Company Küresel Sigorta Sektörü Raporu’nu güncelledi. Bu rapora göre; küresel sigorta sektörü, 2019 yılında 2018’e göre; yüzde 4,9 büyüdü. 2010 yılından 2018’e kadar geçen döneme bakıldığında da yüzde 3’lük yıllık bileşik büyüme oranından biraz daha yüksek bir seviyenin yakalandığı ve toplam primlerin 5 trilyon Euro’ya ulaştığı görülüyor.

Bölgesel düzeyde, Amerika kıtası 2018’den 2019’a yüzde 6 ile en yüksek prim büyüme oranına sahipken, Asya Pasifik (APAC) bölgesi yüzde 5 ile ikinci sırada yer alıyor. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesinin 2019 büyüme oranı da yüzde 3. McKinsey uzmanları, sigorta dağıtım eğilimleri bölgeye ve ürüne göre farklılık gösterse de acente ve komisyoncuların yüz yüze satış gücünün sektöre hâkim olduğunu belirtiyor. Bu doğrultuda; doğrudan satışların son yıllarda ciddi oranda arttığına ve bazı coğrafyalarda doğrudan satış yapan oyuncuların, piyasada daha iyi performans sergiler hale geldiğine dikkat çekiliyor.

Küresel ölçekteki hayat sigortası, sağlık sigortası, konut ve kaza sigortası verilerinin McKinsey uzmanları tarafından analiz edildiği ve COVID-19’un sektöre etkilerinin değerlendirildiği makalenin yanı sıra  Küresel Sigorta Sektörü Raporu’nun tamamını okumak için: Global Insurance Pools statistics and trends: An overview of life, P&C, and health insurance