Generali’den 1.4 milyar dolarlık satın alma teklifi

İtalyan sigorta devi Generali, ülkesindeki rakiplerinden olan Cattolica Assicurazioni’de kalan hisseleri satın almak için 1.4 milyar dolarlık teklifte bulundu.

İtalyan sigorta şirketi Generali, Cattolica Assicurazioni’nin halihazırda sahip olmadığı tüm hisselerini satın almak için 1.4 milyar dolarlık bir nakit teklif sundu. Hareketin İtalya’da sşgorta pazarında konumunu pekiştireceğini ve Avrupa’nın en büyük sigorta şirketleri arasındaki konumunu güçlendireceğini belirtildi.

Generali, teklifin, işin yüzde 24’ünü satın aldığı Haziran 2020’de Cattolica ile girdiği stratejik ortaklığın ivmesi üzerine inşa edilmesinin beklendiğini söyledi. Anlaşmanın, her iki kuruluşun müşterilerinin birleşik ürün sunumunun genişliğinden, dağıtım kanallarının genişletilmiş erişiminden ve önemli dijital teknolojilerin entegrasyonundan faydalanmasına izin vermesi gerektiğini belirtti.

İlgili entegrasyon maliyetlerinin vergi öncesi 150-200 milyon € olduğu ve bunun önümüzdeki dört yıl içinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Generali, Cattolica ile halihazırda yürütülmekte olan stratejik ortaklık ve Generali’nin entegrasyonları yönetme konusundaki sicili göz önüne alındığında, iki grup arasındaki birleşmenin uygulanmasında sınırlı yürütme riski bekleniyor.