AmerisourceBergen’in Alliance Healthcare’ı satın alması tamamlandı

AmerisourceBergen Corporation, Walgreens Boots Alliance’ın Alliance Healthcare işletmelerinin çoğunluğunu, gerekli bir işletme sermayesi ve net borç düzeltmesine tabi olarak 2 milyon AmerisourceBergen adi hisse senedi ve nakit 6.275 milyar dolar karşılığı satın alma işleminin tamamlandığını duyurdu. Satın alma şirketin ilaç sektöründeki yenilikçi ve erişim noktasındaki öncü rolünü artırıyor. Düzeltilmiş Seyreltilmiş EPS Kılavuz Aralığı 2021 Mali Yılı için $8.90’dan $9.10’a yükseltildi.

AmerisourceBergen Başkanı ve CEO’su Steven H. Collis, “Satın alma işlemini tamamlamaktan ve Alliance Healthcare’deki yetenekli ekibi sıcak bir şekilde karşılamaktan heyecan duyuyoruz” dedi ve şunları ekledi: “Alliance Healthcare’in bünyemize katılması, ilaç dağıtımındaki erişimimizi ve çözümlerimizi genişletiyor ve AmerisourceBergen’in küresel üretici hizmetlerimizin derinleşmesine katkıda bulunuyor. Alliance Healthcare ile yenilikçi ve küresel sağlık hizmetleri çözümleri sunma becerimizi geliştireceğiz ve daha sağlıklı bir gelecek yaratma sorumluluğumuzda birlik olma amacımızı daha da ileriye taşıyacağız.”

Walgreens Boots Alliance, Inc. Uluslararası Operasyon Direktörü Ornella Barra, “Bu işlem her iki şirket için de büyük fayda sağlıyor ve uzun süredir devam eden stratejik ilişkimizin başarısının ardından gelen mantıklı bir adım. Alliance Healthcare ekipleri, ilaç dağıtım alanında küresel bir lider olan güvenilir ortağımız AmerisourceBergen’e katılıyor ve stratejik ortaklar olarak birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Alliance Healthcare Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Selim Taşo ise konuya ilişkin şunları söyledi: “AmerisourceBergen’e katılma fırsatı, Alliance Healthcare için ileriye doğru atılan olumlu bir adımdır ve bize ilaç tedarik zinciri için sınıfının en iyisi uzmanlık ve yetenekler üzerinde genişleme, gelişme ve yenilik yapma şansı verecektir. Ön ticari ve klinik araştırmalardan geniş pazar mevcudiyeti ve hasta bağlılığına kadar edindiğimiz ortak deneyim ve uzmanlığımız ile, sağlık alanında dünya çapındaki gelişmeleri destekleyen yeni hizmetler ve çözümler oluşturmamıza; böylece eczacılarımızı ve nihayetinde onların hizmet sundukları hastaları daha iyi desteklememize olanak sağlayacaktır. Hep birlikte daha sağlıklı bir gelecek yaratmak için yeni ekiplerimiz ile çalışmaya başlayacak olduğumuz için heyecanla bekliyoruz. “

AmerisourceBergen ve Walgreens Boots Alliance, artan büyümeyi ve sinerjiyi teşvik etmek için ticari anlaşmaların genişletilmesi ve uzatılması üzerinde de çalışacak.