Cenevre Birliği’nden dikkat çeken açıklama

Cenevre Birliği’ne göre, sigortacıların, 2020’deki küresel üretim kaybını karşılamak için 150 yıl boyunca prim toplamak zorunda kalacaklar.

Insurance Europe, 2020-21 Yıllık Raporunu yayınladı ve kapsanan konular arasında COVID-19 pandemisinden alınan dersler; iklim değişikliğine uyum sağlama ve koruma açıklarını kapatma ihtiyacı; vatandaşların emeklilikte yeterli gelire sahip olmasını sağlamanın yolları; ve politika yapıcıların Avrupa’nın en büyük uzun vadeli kurumsal yatırımcıları olarak sigortacıları nasıl destekleyebilecekleri yer aldı.

Rapor, Avrupa toplumlarında ve ekonomilerinde dayanıklılık oluşturmaya ilişkin temel sorunları inceliyor. Konular ayrıca Insurance Europe’nın Dayanıklılık Haftası’nda da tartışılacak. Burada sigortacıların bugünün ve yarının zorluklarına karşı dayanıklılık oluşturmadaki rolünü araştıran beş günlük üst düzey web seminerleri olacak.

Pandeminin başlangıcından itibaren karşılaşılan zorluklarla ilgili olarak, rapor, OECD ülkelerindeki işletmelerin bir aylık katı karantina önlemleri nedeniyle tahmini 1,7 trilyon ABD doları gelir kaybıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Karşılaştırıldığında, en az 1970’den bu yana tek bir olaydan kaynaklanan en büyük ekonomik kayıp, 2011’de Japonya’nın doğusunu vuran deprem 234 milyar ABD doları zararla sonuçlandı.

Aynı zamanda, COVID-19 iş sürekliliği riski alanında büyük koruma boşlukları ortaya çıkardı. Cenevre Birliği, Ekim 2020’de, 2020 için tahmini 4,5 trilyon ABD doları tutarındaki küresel pandemi kaynaklı GSYİH kaybının %1’inden azının iş kesintisi sigortası tarafından karşılanacağını hesapladı.

Ayrıca, pandemi kaynaklı ekonomik kayıplar ile sigorta şirketlerinin risk alma kapasitesi arasındaki uyumsuzluğu da ortaya çıkardı. Cenevre Birliği’ne göre, yıllık iş kesintisi sigorta primleri yaklaşık 30 milyar ABD doları ile sigortacılar, 2020’deki küresel üretim kaybını karşılamak için 150 yıl boyunca prim toplamak zorunda kalacaklar.